Polonya Cumhurbaşkanı Duda, Kırım Platformu Zirvesi için Kıyiv’de

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2022 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2022 13:08
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de bugün gerçekleştirilecek olan Kırım Platformu Zirvesi’ne Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda da katılıyor. Duda, zirveye katılmak üzere bugün Kıyiv’e geldi.

Ukrayna’nın en güçlü destekçilerinden biri olarak kabul edilen ülkelerden Polonya’nın Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, bugün düzenlenecek olan Kırım Platformu Zirvesi’ne katılmak için Kıyiv’e geldi.

Polonya Cumhurbaşkanı Duda, gazetecilere verdiği demeçte, "Ziyaret, Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ile bir görüşmeyi ve Ukrayna'nın ekonomik, insani ve siyasi anlamda askeri desteği ve savunulması üzerine görüşmeleri içerecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Duda, Rusya'nın 24 Şubat 2022’de başlattığı savaştan bu yana Ukrayna'ya yaptığı üç ziyaret de dahil olmak üzere bu yıl Zelenskıy ile beş kez bir araya geldi. Rusya'nın Ukrayna topraklarını işgal girişiminden bu yana yaklaşık altı milyon Ukraynalı sığınmacı, Polonya sınırını geçti. NATO ve Avrupa Birliği (AB) üyesi olan Polonya, diğer bazı AB ülkelerini Ukrayna'ya yardım etmek için pek çok çağrıda bulunmuştu.