Parubiy: Rusya Kırım’daki çocukları Ukrayna’ya karşı savaşa hazırlıyor

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2019 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2019 11:30
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Andriy Parubiy, Rusya’nın işgal ettiği Kırım’daki eğitim sistemini Ukrayna’ya karşı silah olarak kullanıldığını ifade etti.

Katar’da düzenlenen Parlamentolararası Birliği'nin 140. Genel Kurulunda konuşan Parubiy, “Yasa dışı işgal edilen topraklarda, Ukrayna vatandaşı çocukların zorla beynini yıkayarak onları Rus emperyalizm fikrinin destekçilerine dönüştürüyor. Rusya, uluslararası insani hukuku ihlal ederek Kırım’da yaşayan Ukrayna vatandaşlarını Rus ordusu tarafında Ukrayna’ya karşı savaşmaya hazırlıyor. Ukraynalılar Ukraynalıları öldürmeli; bu Putin’in planı.” değerlendirmesinde bulundu.

“İŞGAL EDİLEN TOPRAKLARDAKİ İNSANLARI ZİHİNSEL OLARAK KÖLELEŞTİRİYORLAR”

Uluslararası izleme misyonların işgal edilen topraklara erişiminin engellenmesinin “suçlunun işlediği suçun farkında olduğunu” kanıtladığını ifade eden Parubiy, “Rusya işgal edilen topraklardaki yerel halkı zihinsel olarak köleleştirmek ve Ukrayna dahil olmak üzere komşu ülkelerinin güvenliğini baltalamak için sistematik olarak eğitimi kullanıyor. Putin yönetimi, eğitimi Ukrayna’ya karşı silah olarak kullanıyor. Rusya anadilinde eğitim görme hakkını ihlal ederek sistematik olarak işgal edilen topraklarda yaşayan Ukrayna vatandaşlarını aşağılıyor.” şeklinde konuştu.

“İŞGALCİ BİRLİKLERİNİZİ UKRAYNA’DAN GERİ ÇEKİN”

Parubiy, “Burada, bu salonda Rus heyetinin de bulunduğunu biliyorum. Ve Rusya Devlet Duması Başkanına seslenerek:  Size 'işgalci birliklerinizi Ukrayna’dan çekin, Ukraynalıları öldürmeyi durdurun' demek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

“PUTİN’İ DURDURMALIYIZ”

İşgal altındaki topraklar ne kadar hızlı kurtarılırsa, tüm insanlık için oluşan tehlikenin derece hızlı sona ereceğini kaydeden Parubiy, “İşgal edilen topraklarda Ukraynalı çocuklara karşı yaptıkları, bir sonraki gün de sizin çocuklarınızın da başına gelebilir. Putin’i durdurmalıyız, bunu yapmalıyız çünkü bizim medeni görevimiz; çocuklarımız için daha iyi gelecek, mutlu özgür eğitimli insanlar için güvenli bir dünya inşa etmektir.” mesajını verdi.

http://qha.com.tr/haberler/isgalciler-akyar-da-cocuklar-icin-silah-egitimi-merkezi-acti/3127/

Bilindiği üzere, Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra Rusya’nın genelinde de olduğu gibi yarımadada çocuklara askeri eğitim verilmesine odaklanılıyor. Bu bağlamda yarımadada askeri kamplar kuruluyor, çocuklar için askeri konulu etkinlikler düzenleniyor.

http://qha.com.tr/haberler/isgal-altinda-silahlarin-golgesinde-oyun-akyar-da-cocuklar-icin-askeri-tatbikat/3759/