Özbekistan'ın tarihi Hive şehrine girişler artık ücretli

Özbekistan'ın Hive şehrinin tarihi bölgelerine girişin artık ücretli olduğu duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2019 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2019 17:01
https://www.qha.com.tr/

Özbekistan'ın Hive şehrinin tarihi bölgelerine girişin artık ücretli olduğu duyuruldu.

Arkeolojik Haber'e göre ziyaretçilerini adeta masal dünyasında gezintiye çıkaran Özbekistan'ın toprak rengi ve kızılın hakim olduğu eski kenti Hive'nin surlarla çevrili iç şehri Içhan-Kala'ya ziyaretçilerin artık ücret ödeyerek girebileceği öğrenildi.

Özbekistan’da Aral Gölü’nün güneyindeki Harzem Bölgesi’nde tarihi İpek Yolu’nun tüm yollarının birleştiği kavşak olan Hive'nin 1990 yılından beri UNESCO'nun Dünya Mirası listesinde yer alan surla çevrili iç şehri Içhan Kala'ya girişler ücretli oldu.

Açık hava müzesine çevrilen Içhan-Kala'ya yerleştirilen turnike ile alana girmek isteyen herkes 10.000 Emir (yaklaşık 1 Dolar) ücret ödeyecek. Müze müdürü, turizmden elde edilen geliri artırmak için Içhan-Kala'ya giriş için para ödemeye karar verildiğini söyledi.

Ancak bu durumun yerel halka zorluklar çıkardığı da ifade ediliyor. Kimi Hive sakini bu ücretin kendileri için oldukça masraflı olduğunu belirtiyor.

Içhan-Kala Devlet Müzesi'nden yapılan açıklamada, "Bunu turistlerden elde edilen geliri arttırmak için yaptık. Nüfus diğer taraftan yürüyerek girebilir. Gelecekte, Içhan Kala sakinleri için kalıcı bilet uygulaması planlıyoruz ” dedi.

Hive banliyölerinde modern yüksek binaların inşa edileceği ve şehrin tarihi kesiminde yaşayan nüfusun yavaş yavaş yer değiştireceği öne sürülüyor.

http://qha.com.tr/haberler/ozbekistan-a-yapilan-yabanci-yatirim-2-kat-artti/24807/