Özbekistan'da uluslararası caz festivali

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te Uluslararası Caz Festivali gerçekleşiyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2019 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 16:09
https://www.qha.com.tr/

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te Uluslararası Caz Festivali gerçekleşiyor.

Özbekistan Kültür Bakanlığı ve UNESCO'nun Özbekistan Temsilciliği tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Taşkent Uluslararası Caz Festivali'ne farklı ülkelerden çok sayıda sanatçı katılım gösteriyor.

http://qha.com.tr/haberler/ozbekistan-da-turk-filmleri-haftasi-basladi/25621/

30 Nisan 2019 tarihine kadar devam edecek festival kapsamında, Türk Dışişleri Bakanlığı ve Taşkent Büyükelçiliğinin girişimiyle Taşkent Devlet Konservatuarı Büyük Salonu'nda Turumtay/Zaric Duo ekibi, Özbek müzikseverlerle buluştu.

Konserde bir konuşma gerçekleştiren Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Mehmet Süreyya Er, festivale katılmalarından dolayı Efe Turumtay ve Nicola Zaric'e minnettar olduklarını söyledi. Er, "Orta Asya'nın kalbine, ata yurdumuza gelmenizden dolayı size teşekkür ederiz." dedi.

http://qha.com.tr/haberler/ozbekistan-da-23-nisan-cocuk-bayrami-festival-havasinda-kutlandi/23739/ ANDİCAN POLKASI

Turumtay, konser kapsamında değişik makamlardaki keman taksimleri icra etti. Ayrıca Özbekistan'ın en ünlü müziklerinden olan "Andican Polkası"nı caz müziğine uyarlayarak Türk ezgileriyle yorumlaması Taşkentli sanatseverlerden büyük alkış aldı.

Konseri, Taşkent'te görev yapan diplomatlar, uluslararası kuruluşların temsilcileri ve Özbekistan'da yaşayan Türk vatandaşları da takip etti.

http://qha.com.tr/haberler/ozbekistan-in-asiklik-gelenegi-bahsi-sanati-festivallerle-yasatiliyor/16946/