Özbekistan'da 23 Nisan Çocuk Bayramı festival havasında kutlandı

Özbekistan'ın başkenti Taşkent, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusuna sahne oldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2019 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 17:26
https://www.qha.com.tr/

Özbekistan'ın başkenti Taşkent, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusuna sahne oldu.

Özbekistan'da farklı ülkelerden çok sayıda çocuğun katılımıyla gerçekleşen uluslararası festival, Taşkent Türk Okulu ve Taşkent Büyükelçiliği tarafından düzenlendi.

Taşkent'teki Türkistan Sarayında yapılan festivale, Taşkent'teki çeşitli okullardan öğrenciler de katılım gösterdi. Türkiye'nin girişimiyle kurulan okulun öğrencileri ile Ahıska Türkleri Kültür Merkezi ve Azerbaycan Kültür Merkezinin çocuk halk oyunları ekiplerinin de iştirak ettiği uluslararası festival, Özbekistan'da Türk dünyasının buluşmasına sahne oldu.

Festivale, Özbekistan'da bulunan Türk kurumlarının temsilcileri ile yabancı misyon şefleri de hazır bulundu.

Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Mehmet Süreyya Er'in de davetli olduğu festivalde, Büyükelçi Er konuşmasını Türkçe ve Özbekçe gerçekleştirdi.

Er konuşmasında, Türk ulusunun egemenliğinin sembolü ve millet iradesinin vücut bulduğu en üst mertebe olan Gazi Meclisin kuruluşunun 99. yıl dönümünü gurur ve coşkuyla kutladıklarını ifade etti.

Bu kutlamaları ata yurt Özbekistan'da yapabilmenin gurur ve mutluluklarını daha da arttırdığını belirten Büyükelçi, "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ulusal egemenliğimizin ebedi hüviyete kavuştuğu ve 2000 yıllık Türk tarihi açısından önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan gününü geleceğin sahibi çocuklarımıza bayram olarak armağan etmiştir. 23 Nisan dünyada çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek bayramdır. Atatürk, bu kutlu günü çocuklara armağan ettiği gibi kurduğu Cumhuriyeti de onlara emanet etmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

Bu yıl Taşkent'te ikincisi düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, bu uluslararası festivalle ortak tarih, dil, din ve kültüre dayanan Türk-Özbek kardeşliğinin geldiği boyutun en önemli işaretlerinden biri olduğunu vurguladı.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'teki festivale katılan tüm çocuklara "23 Nisan Çocuk Şenliği" yazılı tişörtler, şapkalar ve hediye olarak verilirken, katılımcılara da Türk yemekleri ve tatlıları ikram edildi. Ayrıca fuar alanında, çeşitli dans gösterileri yapılırken, şarkı ve türküler seslendirildi.

Özbekistan'daki 23 Nisan çocuk festivaline 3 binin üzerinde davetlinin katılımıyla coşkulu bir şekilde kaydedildi.

http://qha.com.tr/haberler/turkiye-nin-kiyiv-buyukelciliginde-23-nisan-coskusu/23374/