Öldürülen Kırım Tatarı Mustafayev'in evinde Kasım 2017'de arama yapılmış

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2019 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:30
https://www.qha.com.tr/

İşgal altındaki Kırım'ın Bahçesaray kentinde yaşayan ve 10 Temmuz 2019’da bir anda ortalıktan kaybolan, daha sonra cesedine ulaşılan 38 yaşındaki Fahri Mustafayev’in evinde işgalcilerin 2017 yılının Kasım ayında arama yaptığı öğrenildi.

Rus güvenlik güçlerinin, Fahri Mustafayev ve babası Kırım Tatar Milli Kurultayı delegesi olan Mustafa Mustafayev’in evinde arama yaparak; sözde Fahri Mustafayev’in, bankadan aldığı krediye ilişkin belgelerini aramak için geldikleri öğrenildi.

İŞGALCİLER, ÖLDÜRÜLEN KIRIM TATARININ EVİNDE İKİ YIL ÖNCE ARAMA YAPMIŞ!

İki yıl önce gerçekleşen arama ile ilgili şehit Fahri Mustafayev'in babası Mustafa Mustafayev'in, “Ben onlara 'Neden böyle yapıyorsunuz neden oğlumu çağırmıyorsunuz' diye sordum. O, bütün belgeleri getirip her şeyi anlatırdı. Rusya Federasyonu’nda böyle yapılır diye cevap verdiler. Bizim belgelerimizle ilgili hiçbir sıkıntımız yok, banka evraklarımız tam. Yine baskı uygulamaya çalışıyorlar diye düşünüyorum. Soruşturma görevlisine de bunu söyledim. Yani oğlum kredi çekti onlar ise hem benim hem onun evine gelip her şeyi alt üst edip fotoğraf çektiler” dediği aktarıldı.

Kasım 2017'de Kırım'da işgalcilerin arama yaptığı sırada çekilen videoda, öldürülen Kırım Tatarı Fahri Mustafayev de görülüyor