NATO ve AB üyeliğini destekleyen Ukraynalıların sayısı arttı

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2019 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:42
https://www.qha.com.tr/

Bölgelerin Stratejik Gelişim Merkezi tarafından yapılan araştırmaya göre, Ukrayna’nın NATO üyesi olma girişimini vatandaşlarının yüzde 62’si destekliyor.

UKRAYNA'NIN NATO ÜYELİĞİNİ VATANDAŞLARIN YÜZDE 76'SI DESTEKLİYOR

Ukrayna'nın başkenti Kıyiv’de düzenlenen basın toplantısında ilgili araştırmanın sonuçlarını sunan Bölgelerin Stratejik Gelişim Merkezi Başkanı Andrey Orlov, "Ukrayna vatandaşlarının yüzde 57'si, NATO üyeliğini ülkenin en büyük güvenlik garantisi olarak görüyor. Ukrayna’nın yüzde 8'i, böyle bir garantinin Rusya ve diğer BDT üye ülkeleriyle yapılan askeri işbirliği neticesinde sağlanılabileceğini düşünüyor. Ve ayrıca, ankete katılanların yüzde 17’si, ulusal güvenliğinin garantisinin örgüt dışı (NATO) statüyle de sağlanabileceğini düşünüyor." ifadelerini kullandı.

2012'DEN BU YANA UKRAYNA'NIN NATO ÜYELİĞİNE DESTEK CİDDİ ORANDA ARTTI

Orlov, Ukrayna’nın batısında NATO üyeliğini vatandaşların yüzde 76’sının, Donbas’ta yüzde 37’sinin, ülkenin kuzey bölgelerinde yüzde 66’sının, güney bölgelerinde ise yüzde 55’inin desteklediğini belirtti. 

Araştırma Merkezi Başkanı, 2012’den beri Ukrayna’da NATO üyeliğini destekleyenlerin oranının yüzde 46 arttığını ifade etti.

AB ÜYELİĞİNİ DESTEKLEYEN UKRAYNALILARIN SAYISI DA ARTTI

Ukrayna’nın AB üyeliğini destekleyen vatandaşların sayısının da arttığını belirten Orlov, “Şu an Ukrayna nüfusunun yüzde 69’u AB üyeliğini destekliyor, yüzde 13’ü karşı çıkıyor ve yüzde 18’i tutumları konusunda net bir karar veremiyor.” diye anlattı. 

Öte yandan, söz konusu araştırmaya göre, 2012 yılına kıyasla AB üyeliğini destekleyen Ukrayna vatandaşlarının sayısında yüzde 27 oranında artış yaşandı.