NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'nin önemli bir müttefik olduğunu belirtti

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, katıldığı konferansta Türkiye'nin önemli bir müttefik olduğunu belirtti. Stoltenberg, Ankara'ya S-400, Doğu Akdeniz ve mülteci sorunu gibi konuları hatırlatarak, "Sadece haritaya bakarsanız bunu görebilirsiniz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2021 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2021 14:29
https://www.qha.com.tr/

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, katıldığı konferansta Türkiye'nin önemli bir müttefik olduğunu belirtti. Stoltenberg, Ankara'ya S-400, Doğu Akdeniz ve mülteci sorunu gibi konuları hatırlatarak, "Sadece haritaya bakarsanız bunu görebilirsiniz." dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, dün California'daki Stanford Üniversitesi Uluslararası Güvenlik ve İşbirliği Merkezi'nin düzenlediği "NATO'nun adaptasyonu" konferansına katıldı. Konferansta kendisine sorulan soruları yanıtlayan Stoltenberf, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri almasıyla ilgili bir soruya, NATO müttefikleri arasında farklılıkların yaşandığını ve bunun yeni bir şey olmadığını belirtti. Ayrıca Stoltenberg, NATOnun bu farklılıkları, anlaşmazlıkları, sorunları tartışmak ve çözüm bulmak için iyi bir platform olduğunun altını çizdi.

"TÜRKİYE'DEKİ HAVALİMANLARI BÖLGEDE ÇOK BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR"

Öte yandan Stoltenberg, Türkiye'nin önemli bir müttefik olduğuna dikkat çekerek, "Fakat şunu da anlamalıyız ki Türkiye önemli bir müttefik. Çünkü sadece haritaya bakarsan ne kadar önemli olduğunu görebilirsin. Özellikle Irak ve Suriye'ye sınırı olduğundan, DEAŞ ile mücadelede kaydedilen ilerlemeden, bölgede DEAŞ'in kontrol ettiği bölgelerde milyonlarca insanın özgürleştirilmesinden, altyapı temelleri ile Türkiye'deki havalimanları çok büyük önem taşıyor." ifadelerini kullandı.