NATO Genel Sekreteri: Rusya’yı Ukrayna’nın doğusundaki gerilimi düşürmeye ve niyetleri konusunda şeffaf olmaya çağırıyoruz

NATO Genel Sekreteri: Rusya’yı Ukrayna’nın doğusundaki gerilimi düşürmeye ve niyetleri konusunda şeffaf olmaya çağırıyoruz

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2021 21:51
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2021 21:51
https://www.qha.com.tr/

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’ya Ukrayna’nın doğusunda yaşanan gerilimi düşürme çağrısı yaptı. Ayrıca Stoltenberg, Rusya'nın toplantı davetini reddetmesi nedeniyle 18 aydır NATO-Rusya Konseyi'ni bir araya getirmenin mümkün olmamasından üzüntü duyulduğunu ve davetin geçerli olduğunu hatırlattı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Friedrich-Ebert Vakfı tarafından düzenlenen "Zamanımızdaki Barış Politikası" konulu panele katıldı. Buradaki konuşmasında, Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri birliklerine değinen Stoltenberg, "Rusya'yı gerilimi düşürmeye, geri çekilmeye, gerilimi azaltmaya ve niyetleri konusunda şeffaf olmaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

"NATO'NUN RUSYA'YA DAVETİ HALA GEÇERLİ"

Rusya'nın yaşanan gerilimde askeri güç kullanmaması, Avrupa'da egemen ve bağımsız bir devlet olan Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı göstermesi konusundaki beklentilerini yineleyen Stoltenberg, söz konusu gerilimde siyasi bir çözüme olan ihtiyacı vurguladı. Stoltenberg, Rusya'nın toplantı davetini reddetmesi nedeniyle 18 aydır NATO-Rusya Konseyi'ni bir araya getirmenin mümkün olmamasından üzüntü duyulduğunu ve davetin geçerli olduğunu hatırlattı.