Nancy Pelosi'nin uçağı Tayvan'a iniş yaptı

Nancy Pelosi'nin uçağı Tayvan'a iniş yaptı

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2022 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2022 18:22
https://www.qha.com.tr/

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’yi taşıyan Amerikan Hava Kuvvetlerine ait “SPAR19” adlı uçak, Taipei Songshan Havaalanı’na iniş yaptı. Pelosi ve beraberindeki ABD heyeti, Pekin’in yaptığı tüm uyarılara rağmen Tayvan ziyaretini gerçekleştirmek üzere ada ülkesine geldi.

Nancy Pelosi'nin uçağı Tayvan'a iniş yaptı. Tayvan yerel medyası Pelosi’nin çarşamba günü Tayvanlı yetkililerle görüşeceğini, öncesinde de konaklamak için bugün Taipei’ye gelme ihtimalinin yüksek olduğunu bildirmişti. Pekin, Nancy Pelosi'nin Tayvan'a yapmayı planladığı geziyle ilgili olarak Beyaz Saray'a sert uyarılarda bulunmuş ve olası ziyaretin süper güçler arasında önemli bir sürtüşme noktası olacağı konusunda tehditkâr bir açıklama yapmıştı.

Twitter is purging a lot of spam/scam accounts right now, so you may see your follower count drop

PELOSİ, PEKİN’İ NEDEN BU KADAR ENDİŞELENDİRİYOR?

Çin Halk Cumhuriyeti, Tayvan'a uluslararası bir meşruiyet duygusu kazandıran herhangi bir harekete şiddetle karşı çıkıyor. Tayvanlı yetkililerin denizaşırı ziyaretlerini veya yabancı siyasilerin Tayvan makamlarıyla görüşmesini egemenlik ihlali olarak gören Pekin yönetimi, Pelosi'nin bu ziyaretini kışkırtıcı buluyor. 25 yıldan uzun bir süredir Tayvan’ı ziyaret edecek en kıdemli ABD yetkilisi olan Pelosi, Çin Halk Cumhuriyeti’nden korkmadığını belirterek Asya seyahatine devam edeceğini açıkladı. Singapur ve Malezya heyetlerinden sonra Tayvanlı yetkililer ile de görüşecek ABD’li makamlar, gezilerine Güney Kore ve Japonya ile devam etmeyi planlıyor.