Muğla, Türk Dünyasında Birlik temalı Yörük Türkmen Şenliğine ev sahipliği yapacak

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2019 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2019 15:53
https://www.qha.com.tr/

Muğla'nın Seydikemer ilçesi Beşkaza Yaylası'nda, 2-3 Ağustos 2019 tarihleri arasında, 21. Boğalar Yörük Türkmen Kültür Şenliği düzenlenecek.

Seydikemer Kaymakamlığı, Seydikemer Belediyesi ve Boğalar Yörük Kültür Derneği tarafından tertip edilen şenlik, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Tanıtma Fonu, Tarım ve Orman Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Türk Tarih Kurumu, Güney Ege Kalkınma Ajansı ve çeşitli Yörük Türkmen dernekleri tarafından da destekleniyor.

"TÜRK DÜNYASINDA BİRLİK" TEMALI YÖRÜK TÜRKMEN ŞENLİĞİ

Bu yıl Türk dünyasında birlik temasıyla hazırlanan şenlik, uluslararası düzeyde de yoğun bir katılıma sahne olacak. Yörük Türkmen kültürünün yaşatılacağı şölene, Türkiye'nin yanında Kosova'dan Türkmenistan'a, Kerkük'ten Özbekistan'a, Kırım'dan Doğu Türkistan'a kadar Türk dünyasının bir çok yerinden misafirin katılması bekleniyor.

YÖRÜK TÜRKMEN KÜLTÜRÜ YAŞATILACAK

Boğalar Yörük Türkmen Kültür Şöleninde, Orta Asya'dan günümüze devam eden geleneksel yörük göçü temsilen gerçekleştirilecek. çeşitli konser ve gösterilerin olacağı şenlikte, bunun yanı sıra; mehteran gösterimi, gelin alma, demir dövme, geleneksel Türk okçuluğu gibi Türk kültürüne ait folklorik etkinlikler de yer alacak.