Milli Savunma Bakanı Akar, Ukraynalı bakanlar ile tahıl koridorunu görüştü

Milli Savunma Bakanı Akar, Ukraynalı bakanlar ile tahıl koridorunu görüştü

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2022 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2022 10:26
https://www.qha.com.tr/

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov ve Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandır Kubrakov'la Tahıl Koridoru Anlaşması’nın işgalci Rusya tarafından askıya alınması ile ilgili son durumu ele aldı. Bakan Akar telefon görüşmesinde tahıl sevkiyatı girişiminin çatışma koşullarından ayrı tutulması gerektiğini ifade etti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov ve Altyapı Bakanı Oleksandır Kubrakov ile ayrı ayrı görüştüğü telefon konuşmasında, tahıl koridorunun sürdürülmesinin önemini vurguladı. Tahıl sevkiyatına ilişkin son durumun ele alındığı görüşmede Bakan Akar, Türkiye’nin aracı olması ile birlikte bugüne kadar yaklaşık 10 milyon ton tahılın ihtiyacı olan devletlere sevk edildiğini belirtti.

MİLLİ SAVUNMA BAKAN AKAR İLE UKRAYNALI BAKANLARLA GÖRÜŞTÜ

Böylelikle küresel gıda krizinin çözümüne büyük katkı sağlandığını ve sorunların iş birliği, diyalogla çözülebileceğini gösteren tahıl girişiminin sürdürülmesinin büyük önem taşıdığının altını çizdi.

Karadeniz koridorunun tahıl nakli için kara yolundan çok daha hızlı ve elverişli olduğunu vurgulayan Bakan Akar, "Tamamen insani bir faaliyet olan tahıl sevkiyatı girişiminin, çatışma koşullarından ayrı tutulması gerektiği, başta Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Türkiye'nin bölgede barışın temini ve insani yardım konusunda her seviyede bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya devam edeceğini” ifade etti.

Twitter is purging a lot of spam/scam accounts right now, so you may see your follower count drop