Milli Savunma Bakanı Akar, F16 tedariki için teknik çalışmanın başlatıldığını duyurdu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, F16 tedarikine dair, "Teknik çalışma başlatıldı. Süreci takip ediyoruz. Türkiye’nin güçlenmesi aynı zamanda NATO savunmasının güçlenmesi anlamına geliyor." açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2021 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2021 13:40
https://www.qha.com.tr/

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, F16 tedarikine dair, "Teknik çalışma başlatıldı. Süreci takip ediyoruz. Türkiye’nin güçlenmesi aynı zamanda NATO savunmasının güçlenmesi anlamına geliyor." açıklamasında bulundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Brüksel'de 22 Ekim 2021 tarihinde NATO Savunma Bakanları Toplantısı sonrasında gazetecilerle Türkiye'nin NATO Daimi Temsilciliğinde bir araya geldi. Akar, gazetecilerin sorularını yanıtlarken gündeme ilişkin açıklamalar da yaptı.

BAKAN AKAR: SAVUNMA BAKANLARI TOPLANTISI YOĞUN GEÇTİ

Bakan Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın yoğun geçtiğini Saöyleyerek savunma ve caydırıcılık konularının üzerinde önemle durulduğunu, Afganistan dahil bölgesel ve küresel gelişmelerin de bakanlar tarafından ele alındığını ifade etti.

DEAŞ, FETÖ ve PKK/YPG başta olmak üzere, Türkiye'nin tüm terör örgütleriyle kararlılıkla mücadele ettiğini aktaran Akar, "Teröristin dini ve etnik yapısı olmaz noktasından hareketle 'terörist teröristtir' tanımıyla mücadelemizi sürdürdüğümüzü belirttik." diye kaydetti.

NATO-AB ilişkilerinin yanı sıra iklim değişikliğinin de toplantıda gündeme geldiğini belirten Akar, NATO Karargahı'nda Birleşik Krallık, ABD (Amerika Birleşik Devletleri), Yunanistan, İspanya, Polonya, Macaristan, Romanya, İtalya, Slovenya, Letonya ve Bulgaristan Savunma Bakanları ile gerçekleştirdikleri kısa süreli görüşmelerle savunma ve güvenlik alanlarında görüş alışverişinde bulunduklarını bildirdi.

BAKAN AKAR: F16 TEDARİKİ İÇİN TEKNİK ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Türkiye'nin ABD'den F16 tedarikine ilişkin soru üzerine Akar, orduYU en iyi şekilde teçhiz etmeye çalıştıklarını söyleyerek, "Birçok ihtiyacımızı yerli olarak karşılayabilecek durumdayız. Bunun dışında karşılamamız gereken ihtiyaçlarımız da var. Bu manada elimizdeki F16'ların yenilenmesi lazım. Stratejik müttefikimiz, dostumuz ABD'den hem blok 70 Viper F16 tedariki hem de elimizdeki bazı uçakların modernize edilmesi için teknik çalışma başlatıldı. Süreci takip ediyoruz. Türkiye'nin, TSK'nin güçlenmesi aynı zamanda NATO savunmasının güçlenmesi anlamına geliyor." dedi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile görüşmesine ilişkin ise, 30 Ekim'de Roma'da Liderler Zirvesi'nin yapılacağını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile burada bir araya geleceğini söyledi.