Milli Eğitim Bakanlığından son dakika yüz yüze eğitim açıklaması!

Milli Eğitim Bakanlığı, yüz yüze eğitime geçiş süreci ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada; ilkokullarda, ortaokullarda ve liselerde haftalık ders saati ve kaç gün okula gidileceği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2021 23:33
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2021 23:33
https://www.qha.com.tr/

Milli Eğitim Bakanlığı, yüz yüze eğitime geçiş süreci ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada; ilkokullarda, ortaokullarda ve liselerde haftalık ders saati ve kaç gün okula gidileceği bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yerinde karar uygulaması kapsamında, yüz yüze eğitime geçiş süreci ile ilgili ayrıntıları açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 2 Mart 2021 Salı günü itibariyle tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12'nci sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitimin başlayacağı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında alınan kararlar doğrultusunda her alanda olduğu gibi eğitim ve öğretimde de il bazlı olarak yerinde karar uygulamasına başlanılmıştır. Bu kapsamda, 2 Mart Salı günü itibariyle tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12'nci sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitim başlanılacaktır. Düşük ve orta riskli olarak tanımlanan illerde tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, ortaokullarda ve liselerde yüz yüze eğitim gerçekleştirilecektir. Düşük ve orta riskli olarak tanımlanan illerde yüz yüze eğitime; okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, ilkokullarda seyreltilmiş sınıflarda haftada 2 gün, ortaokul 5, 6, 7'nci sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 2 gün, ortaokul 8'nci sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12- 22 saat, lise hazırlık 9, 10, 11'inci sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 2 gün, lise 12'nci sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olacak şekilde yüz yüze eğitime başlanacaktır.

YÜKSEK VE ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM

Okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, ilkokullarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 2 gün, 8'inci sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12- 22 saat, 12'nci sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16- 24 saat olarak başlanacaktır. Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlayacaktır. Tüm okul kademeleri ve sınıf düzeylerinde yüz yüze eğitime 2 Mart salı gününden itibaren başlanacaktır. Liselerdeki sınavlar 8 Mart Pazartesi gününden itibaren tüm illerimizde salgın tedbirleri çerçevesinde yüz yüze gerçekleştirilecektir. Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edecektir. Yüz yüze eğitim kapsamı dışındaki uygulamalarda uzaktan eğitime devam edilecektir. Yüz yüze eğitime katılım veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilecektir."

HANGİ İLLER DÜŞÜK RİSK TAŞIYOR?

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER

Hakkari, Şırnak, Mardin, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt, Van, Bitlis, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır ve Uşak

ORTA RİSKİ İLLER

Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa, Ankara, Bartın, Karabük, Çankırı, Kastamonu, Çorum, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum ve Kars

YÜKSEK RİSKLİ İLLERİstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan, Yalova, Kocaeli

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER: Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman