Merkel'den "Navalnıy" mesajı: Sorumlu olanlar adalet önüne çıkarılmalı

Merkel'den "Navalnıy" mesajı: Sorumlu olanlar adalet önüne çıkarılmalı

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2020 01:18
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2020 01:18
https://www.qha.com.tr/

Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Rus muhalif aktivist Aleksey Navalnıy'ın zehirlenmesinde sorumluluğu olanların adalet önüne çıkarılması çağrısı yaptı.

Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın Almanya'ya sevk edilmesinin olayla ilgili sular durulmuyor. Toksik zehirlenme şüphesiyle komada olan Navalnıy hakkında açıklamalarda bulunan Şansölye Merkel, sorumluların mutlaka hesap vermesi gerektiğini ifade etti.

MERKEL: SORUMLULAR ADALET KARŞISINA ÇIKARILMALI

Almanya'da Merkel ve Dışişleri Bakanı Maas, Navalnıy'ın zehirlenmesine ilişkin ortak açıklama yaptı.

Charite'de hastanesindeki doktorların Aleksey Navalnıy'ın zehirlendiğini ifade ettikleri hatırlatılan açıklamada, "Navalny'nin Rusya'daki siyasi muhalefetteki önemli rolü göz önüne alındığında, oradaki yetkililer şimdi acilen bu suçu en ince ayrıntısına kadar araştırmalı ve bunu tam bir şeffaflıkla yapmalılar." denildi. Yapılan ortak açıklamada, Navalnıy'ın zehirlenmesinden sorumlu olanlar hakkında soruşturma açılması ve adalet önüne çıkartılması talep edildi.

ALMANYA'DAKİ CHARİTE HASTANESİ, NAVALNIY'IN ZEHİRLENDİĞİ GÖRÜŞÜNDE

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Charite Hastanesi, kurumda tedavi altına alınan Rus muhalif aktivist Aleksey Navalny'ın ilk bulgulara göre zehirlendiğini ileri sürdü. Charite Hastanesi'nde tedavi altına alınan Rus muhalif aktivist Aleksey Navalny'ın sağlık durumu hakkında yapılan açıklamada, vücudunda "kolinesteraz inhibitörleri" adı verilen aktif maddeler grubundan bir maddeye rastlandığı kaydedildi.

NAVALNIY'A NE OLDU?

Navalnıy’ın, 20 Ağustos 2020 tarihinde Tomsk şehrinden Moskova’ya yolculuk yaptığı sırada uçakta fenalaşmıştı. Muhalif lideri taşıyan uçak Omsk’a acil iniş yaptıktan sonra Navalnıy bilinci kapalı bir şekilde ambulansla alınarak hastaneye kaldırıldı. Muhalefet, Aleksey Navalnıy’ın Kremlin tarafından zehirlendiği kanaatinde.

Basın Sözcüsü Yarmış, Navalnıy’ın havaalanında içtiği çaya katılan bir maddeyle zehirlenmiş olabileceğini ifade etti.

Öte yandan Navalnıy’ın yoğun bakıma alındığı hastanenin doktorları, zehirlenme de dahil olmak üzere çeşitli teorileri düşündüklerini söyleyerek kesin bir teşhisi henüz koyamadıklarını açıklamışlardı. Navalnıy, ailesinin ve yakınlarının talebi sonrası 22 Ağustos 2020 tarihinde Almanya'nın başkenti Berlin'e götürüldü.