"Mendirman Celaleddin" filmi, Özbekistan'da izleyicilerle buluştu

Türk-Özbek ortak yapımı "Mendirman Celaleddin (Ben Celaleddin'im)" adlı dizi Özbekistan televizyonlarından Özbek izleyicilerle buluştu. Yayımlanmaya başlayan 13 bölümlük dizi, her pazar izleyicisi ile buluşacak.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2021 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2021 12:36
https://www.qha.com.tr/

Türkiye ve Özbekistan'ın ortak yapımı olan "Mendirman Celaleddin (Ben Celaleddin'im)" adlı dizi Özbekistan televizyonlarında ilk kez izleyiciyle buluştu. 13 bölümlük çekilen dizi, Özbekistan'da her pazar ekrana gelecek.

Türk-Özbek ortak yapımı "Mendirman Celaleddin (Ben Celaleddin'im)" adlı dizinin ilk bölümü, dün Özbekistan'ın Milliy TV kanalında yayımlandı. Harzemşahlar Devleti'nin son lideri Celaleddin Harzemşah'ın hayatını anlatan Türk-Özbek ortak yapımı dizi, Özbek izleyicilerden büyük ilgi gördü.

Dizi, Harzemşah Devleti'nin Sultanı Alaeddin Muhammed'in büyük şehzadesi Celaleddin Harzemşah'ın hayatını konu edinirken, Celaleddin'in sultan babası ve babaannesi Türkan Hatun arasındaki nüfuz mücadelesi ve kimliğini gizleyerek girdiği Moğol hükümdarı Cengiz Han'ın ülkesini ele geçirmeyi planlamasını anlatıyor.

ÖZBEKİSTAN'DA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Özbek ve Türk sanatçılar, yapımın ilk bölümü için Milliy TV stüdyosunda bir araya gelerek dizinin ilk bölümünün yayımlanmasının ardından canlı yayında izleyicilerin sorularını yanıtladı.

CELALEDDİN DİZİSİNİN YAPIMCISI DİRİLİŞ ERTUĞRUL'UN DA YAPIMICISI OLAN MEHMET BOZDAĞ

Son zamanların popüler dizilerinden Diriliş Ertuğrul dizisinin yapımcısı Mehmet Bozdağ'ın yapımcılığını üstlendiği dizinin genel yönetmenliğini Metin Günay, yönetmenliğini Nurgissa Almurat, sanat yönetmenliğini İran Azerbaycanlısı Reza Himmeti, görüntü yönetmenliğini ise Efe Kubilay üstlendi.

MENDİRMAN CELALEDDİN DİZİSİNİN OYUNCU KADROSU

Dizinin oyuncu kadrosunda Emre Kıvılcım, Gülenay Kalkan Ünlüoğlu, Cemal Hünal, Sezgin Erdemir, Ferhat Yılmaz ve Kaan Yalçın ile Özbekistanlı Yulduz Radjova, Rano Şodiyeva, Rayhan Ulesanova, Tohir Saidov ve Saide Rametova gibi sanatçılar yer alıyor.