Londra'da bir radikal Şii grup, Azerbaycan Büyükelçiliğine saldırdı

Londra'da bir radikal Şii grup, Azerbaycan Büyükelçiliğine saldırdı

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2022 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2022 16:37
https://www.qha.com.tr/

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan’ın Londra Büyükelçiliği binasına Kuveytli Şii radikallerden oluşan bir grup tarafından saldırı düzenlendiğini bildirdi. Saldırıda herhangi bir yaralanma vakası olmamasına karşın, eylem esnasında bina önündeki Azerbaycan bayrağının indirildiği kaydedildi. 

İngiltere’nin başkenti Londra’da, 4 Temmuz 2022 tarihinde Azerbaycan Londra Büyükelçiliğine “Mehdi’nin Hizmetkarları" adında Kuveytli radikal bir Şii grup tarafından saldırı düzenlendi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığının yaptığı açıklamalara göre, saldırıda büyükelçi ve büyükelçilik çalışanlarından kimse yaralanmadı. Elçilik binası önündeki Azerbaycan bayrağı radikal Şii eylemciler tarafından gönderden indirildi. Eylemci grup üyelerinin İngiliz polisince binadan çıkarılarak gözaltına alındı. 

Twitter is purging a lot of spam/scam accounts right now, so you may see your follower count drop

LONDRA POLİSİ OLAYA GEÇ MÜDAHALE ETTİ!Yapılan eyleme tanık olan çevredekiler, Radikal Şii eylemcilerin Azerbaycan Londra Büyükelçiliği binasına saldırdığı esnada polis ekiplerinin olay yerine geç geldiğini ve gerekli müdahaleleri yapmadığını belirtti. Londra polisinden yapılan açıklamalara göre de olayın yerel kolluk kuvvetleri tarafından araştırıldığı, araştırmanın sonuçları hakkında bilgi verileceği kaydedildi.  AZERBAYCAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN İNGİLİZ MAKAMLARINA TEPKİ  Yaşanan olayların ardında Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, İngiltere makamlarına tepki gösterdi. Yapılan tepki açıklamalarında Viyana Sözleşmesi uyarınca, diplomatların ve diplomatik binaların güvenliğine ilişkin uyarının, diplomatik kanallar aracılığı ile İngiltere makamlarının dikkatine sunulduğu kaydedildi.   ÇAVUŞOĞLU, BAYRAMOV’U ARAYARAK GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİ İLETTİ  Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaşanan olaylardan sonra Azerbaycanlı mevkidaşı Ceyhun Bayramov’la telefon görüşmesi yaparak Türkiye adına geçmiş olsun dileklerini iletti. Çavuşoğlu, Bayramov’a Azerbaycan’ın bu süreçte atacağı her adıma Türkiye’nin de destek vereceğini belirtti.