Litvanya, Bayraktar TB2 SİHA’ların yer aldığı posta pullarını piyasaya sürdü

Litvanya, Rusya’nın başlattığı savaşta Ukrayna’ya destek olmak için Bayraktar TB2 SİHA bağış kampanyasında bulunmuştu. Litvanya bu kez söz konusu hava aracının yer aldığı posta pullarını kullanıma sundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2022 01:25
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2022 01:25
https://www.qha.com.tr/

Litvanya, Rusya’nın başlattığı savaşta Ukrayna’ya destek olmak için Bayraktar TB2 SİHA bağış kampanyasında bulunmuştu. Litvanya bu kez söz konusu hava aracının yer aldığı posta pullarını kullanıma sundu. Litvanya'nın en büyük posta şirketi Lietuvos Pastas, Bayraktar TB2 SİHA’ların yer aldığı posta pulları ile Almanya Başbakanı Scholz ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a mektuplar atılması çağrısında bulundu.

Litvanya, Bayraktar TB2 SİHA’ların (Silahlı İnsansız Hava Aracı) yer aldığı posta pullarını piyasaya sürdü. Litvanya’nın en büyük posta şirketi Lietuvos Pastas, vatandaşlara çağrıda bulunarak, Almanya ve Fransa liderlerine bu pullar ile mektuplar atılmasını istedi. Şirket Pastas, söz konusu pulların Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a mektuplarla gönderilmesi için çağrıda bulundu.

Litvanya, Rusya’nın saldırılarına maruz kalan Ukrayna için bağış kampanyası başlatmıştı. Baykar Teknoloji, toplanan 5 milyon euroluk bağışın Ukrayna’ya insani olarak gönderilmesini isteyerek Litvanya’ya Bayraktar TB2 hediye etmişti.

Ukrayna, Türk yapımı SİHA ve İHA’lar sayesinde savaşta büyük başarı kaydediyor.