Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa'nın konvoyu silahlı saldırıya uğradı!

Libya'nın Türk asıllı İçişleri Bakanı Fethi Başağa'nın bulunduğu konvoya başkent Trablus'ta silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Başağa'nın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2021 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2021 10:21
https://www.qha.com.tr/

Libya'nın Türk asıllı İçişleri Bakanı Fethi Başağa'nın bulunduğu konvoya başkent Trablus'ta silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Başağa'nın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa, dün Trablus'un batısındaki Canzur bölgesinde ikamet ettiği konutuna giderken, seyir halindeki konvoyuna ağır silahlı bir pikap araçtan makineli silahlarla ateş açıldı. Libya İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Başağa'nın yerel saatle 15.00 (TSİ 16.00) civarında saldırıya uğradığı, saldırıdan hiçbir zarar görmeden kurtulduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

SALDIRGANLARDAN BİRİ ÖLDÜRÜLDÜ

Ayrıca açıklamada, korumaların saldırı yapılan araca müdahale ettiği, saldırganlardan birinin öldürüldüğü diğer ikisinin de yakalandığı bilgisi verildi. Öte yandan konunun Başsavcılığa bildirildiği ve saldırının faillerinden hesap sorulması için yasal işlem başlatıldığı aktarıldı.

BAŞAĞA'NIN KUZENİ HAYATINI KAYBETTİ

Milletvekili Ali Ebu Zribe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devrilen araçta bulunanlardan kuzen Rıdvan el-Hengari'nin hayatını kaybettiğini, diğer 2'sinin ise ağır yaralandığını söyledi. Zribe, Başağa ve konvoyundakileri, Hengari'nin ölümüne ve diğerlerinin de yaralanmasına sebep olmakla suçladı. İçişleri Bakanlığından, Zribe'nin suçlamalarına ilişkin açıklama yapılmadı.

FETHİ BAŞAĞA KİMDİR?Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa’nın Mısratalı Türk kökenli aşiretlerden birinin mensubu olduğu biliniyor. Başağa, 20 Ağustos 1962’de Mısrata’da doğdu. 1984 yılında Havacılık Okulu’ndan mezun oldu ve on yılını savaş uçakları hususunda uzmanlaşmış bir eğitmen pilot olarak Libya Hava Kuvvetleri’nde geçirdi. 1993 yılında Libya Hava Kuvvetleri’nden ayrıldı. Başağa, özellikle Mısrata ve bölgenin diğer şehirlerinde varlığını sürdüren Türk kökenli halk nezdinde edindiği itibar hasebiyle 2014 yılında Temsilciler Meclisi’ne seçildi.