Libya'da Hafter güçleri ağır darbe aldı

İç çatışmaların yaşandığı Libya'da dengeler değişmeye başladı. Libya’nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri General Halife Hafter, başkent Trablus sınırlarındaki Suvani-Zehra ekseni ve Aziziye'de geri çekilme sinyalleri veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2019 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 17:24
https://www.qha.com.tr/

İç çatışmaların yaşandığı Libya'da dengeler değişmeye başladı. Libya’nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri General Halife Hafter, başkent Trablus sınırlarındaki Suvani-Zehra ekseni ve Aziziye'de geri çekilme sinyalleri veriyor.

http://qha.com.tr/haberler/dunya-saglik-orgutu-libya-da-olu-sayisi-213-e-yukseldi/23119/

Ulusal Mutabakat Hükûmeti (UMH) Sözcüsü Muhammed Kanunu, General Halife Hafter güçlerinin batı cephesinde elinde tuttuğu tek bölge olan Gıryan yakınındaki üslerinin Misrata Tugayları, Zaviye Tugayları, Canzur Süvarileri ve Zintan Tugaylarının birleşmesiyle tehdit altına girdiğini söyledi.

http://qha.com.tr/haberler/libya-da-kan-durmuyor-olu-sayisi-147-ye-yukseldi/20541/

Ez-Zehra'dan gelen ikmal yolunun kesilmesinden sonra Trablus'un 30 kilometre güneybatısındaki Es-Suvani bölgesinin de UMH'ye bağlı güçlerin kontrolüne geçtiği kaydedildi.

http://qha.com.tr/haberler/libya-daki-catismalarda-olu-sayisi-47-ye-yukseldi/17951/ HALTER GÜÇLERİ BOZGUNA UĞRADI

UMH birliklerinin Suvani ve Aziziye cephelerinde Hafter güçlerini bozguna uğratmakla kalmayıp Gıryan'ın kuzey girişi kabul edilen El-Kavasım bölgesinde de hakimiyet sağladığı bildirildi. Daha sonra Hafter'in cephede savaşan güçlerine silah ve insan desteği gönderdiği Gıryan kentinin dış mahallelerine ilerlemeye başladıkları ifade edildi.

http://qha.com.tr/haberler/libya-da-trablus-a-saldiran-general-halife-hafter-e-karsi-operasyon/17274/

Hafter'in Aziziye ve Suvani kentlerinden hızlı bir şekilde Gıryan'a çekilmesi, Trablus'un batısındaki Zaviye kentinde aldığı darbeden bu yana aldığı en büyük hezimet olarak görülüyor.

http://qha.com.tr/haberler/libya-ulusal-mutabakat-hukumeti-general-hafter-e-karsi-mucadele-edecegiz/16725/

Gıryan kentinin düşmesi halinde UMH güçleri Suvani, Zehra ve Aziziye üzerinden Zaviye'ye kadar yaklaşık 100 kilometrelik hatta kontrolü sağlamış olacak.

http://qha.com.tr/haberler/birlesmis-milletler-uyardi-trablus-taki-siviller-kusatma-altinda/17281/

Uluslararası Trablus Havalimanı ekseni ise UMH güçleri tarafından kontrol altına alınmış olsa da Kasr bin Gaşir'deki çatışmalardan çok uzakta bulunmuyor. UMH birlikleri Hafter güçlerinin Kasr bin Gaşir merkezinden çekildiğini belirtirken, karşı taraf kuzeydeki Halletul Fercan'a doğru ilerlediklerini ifade ediyor.

Genel olarak Hafter güçlerinin Trablus saldırısında batı kanadını kaybettiği belirtiliyor ancak Hafter'e bağlı birliklerin doğu kanadında Vadi er-Rabi ve Kasr bin Gaşir'de ikmal yolları kesilmiş olmasına rağmen direnmeye devam ettiği kaydediliyor.

http://qha.com.tr/haberler/general-hafter-gucleri-trablus-un-guneyinde-uc-bolgeyi-ele-gecirdi/16406/