Letonya, Rusya'yı terör finansörü ilan eden ilk ülke oldu

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2022 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2022 13:35
https://www.qha.com.tr/

Letonya Parlamentosu, bugün kabul ettiği kararda, Rusya'yı terörizmi finanse eden ülke olarak tanıdı. Avrupa Birliği ülkelerine, Rusya ile Belarus vatandaşlarına vize verilmesini sınırlama çağrısında bulundu.

Letonya Parlamentosu, Rusya'yı terör sponsoru ilan eden bir bildiri yayımladı. Bildiride şu ifadeler kullanıldı:

“Saeima (Letonya Parlamentosu), Rusya'nın siyasi hedeflere ulaşmak için yürüttüğü Ukrayna'daki sivillere yönelik şiddeti terörizm ve Rusya'yı terörizmi destekleyen bir devlet olarak kabul ediyor ve benzer düşünen diğer ülkeleri de aynı görüşü ifade etmeye çağırıyor"

KULEBA’DAN TEŞEKKÜR

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Letonya'ya böyle bir karar için teşekkür etti ve diğer ülkeleri de bu kararı takip etmeye çağırdı.

Twitter is purging a lot of spam/scam accounts right now, so you may see your follower count drop

Uluslararası izleme misyonları, Letonya Parlamentosu'nun kararında belirttiği üzere kitlesel sürgünlerin yanı sıra, sözde filtreleme kamplarında işkence, tecavüz, cinayet ve hapis cezası da dahil olmak üzere Ukrayna'daki sivillere yönelik zulümleri defalarca bildirmişti. Açıklamada, Rus ordusunun Karadeniz genelinde tahıl ihracatını sürdürmek için mutabakata varılmasından sadece bir gün sonra Odesa limanına başlattığı yapılan füze saldırısına da değinildi. Riga Moskova'yı taahhütlerine saygısızlık etmekle ve dünyayı etkileyen küresel gıda krizini kasıtlı olarak kötüleştirmekle suçladı.