Kuzey Makedonya seçimleri: Cumhurbaşkanı ikinci turda belirlenecek

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2019 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 17:27
https://www.qha.com.tr/

Kuzey Makedonya’da Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı.

Ülkede dün gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçiminde, edinilen son bilgilere göre; ikinci tur seçimlere adaylardan Stevo Pendarovskive Gordana Silyanovska Davkova kaldı.

Kuzey Makedonya Devlet Seçim Komisyonunun açıkladığı son veriler, sandıkların yüzde 99,69’u açıldığını gösteriyor. Buna göre; Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) öncülüğündeki mevcut hükûmet koalisyonu tarafından desteklenen Stevo Pendarovski yüzde 42,84, ana muhalefetteki İç Makedon Devrimci Örgütü-Makedonya Ulusal Demokratik Birliğinin (VMRO-DPMNE) başını çektiği ittifakın adayı Gordana Silyanovska Davkova ise yüzde 42,24 oy aldı. Bu sonuçlarla ülkede Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı.

Ayrıca, Devlet Seçim Komisyonunun açıkladığı verilerde Kuzey Makedonya'da seçimin ilk turuna katılımın yüzde 42 olduğu kaydedildi.

ÜLKENİN 5. CUMHURBAŞKANI 5 MAYIS'TA BELİRLENECEK

Ülkede bu sonuçlara göre ikinci tur seçimler 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. En yüksek oyu alan Pendarovski ile Silyanovska Davkova yarışacak.

İkinci turda yüzde 50'nin üzerinde oy alarak Cumhurbaşkanı seçilecek aday, ülke tarihinin beşinci cumhurbaşkanı olacak.

ARNAVUTLARIN ADAYI YÜZDE 10'LARDA KALDI

Kuzey Makedonya'nın önemli azınlıklarından Arnavutların siyasi partilerinden Arnavutlar İçin İttifak ve BESA Hareketi tarafından desteklenen Arnavut kökenli aday Blerim Reka'nın oy oranı ise yüzde 10,58 oy alabildi.

http://qha.com.tr/haberler/kuzey-makedonya-da-cumhurbaskanligi-secimi/23362/