Kuzey Makedonya’de kabine “Süpürülüyor”

Seçimlerden istediği sonuçlarla çıkamayan Kuzey Makedonya Başbakanı Zoran Zaev, parti kabinesinde ve hükûmette revizyon için düğmeye bastı.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2019 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2019 15:54
https://www.qha.com.tr/

Seçimlerden istediği sonuçlarla çıkamayan Kuzey Makedonya Başbakanı Zoran Zaev, parti kabinesinde ve hükûmette revizyon için düğmeye bastı.  Zaev, daha önce de açıkladığı “süpürge” olarak adlandırılan görevden alınmaları ve partide ve hükûmette yeniden yapılandırmayı başlattı.

Geçtiğimiz günlerde, iktidarda bulunan Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği merkez meclis toplantısında partiden 3 sekreter, 6 başkan yardımcısı ve parti yönetim kurulunun tamamen görevden alınmıştı. 

Söz konusu “süpürgeyi” Başbakan Zaev, Kuzey Makedonya'da gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kendi partisinin adayı Stevo Pendarovski’nin seçimleri kazanıp Cumhurbaşkanı seçilmesine rağmen, seçimlerdeki düşük başarıdan sonra, partide ve hükûmette yeniden yapılandırmaya gidileceğini belirterek açıklamıştı. 

http://qha.com.tr/haberler/kuzey-makedonya-ve-arnavutluk-adim-adim-ab-ye-ilerliyor/38153/ EN AZ 3 BAKAN GÖREVDEN ALINACAK

Hükûmette hangi isimlerin görevden alınacağını henüz açıklamayan Zaev, kabine değişikliğinde en az 3 bakanın görevden alınacağını belirtti. Zaev ayrıca kabine değişiklikleri, çok sayıda bakan yardımcıları ve üst düzey bürokratları kapsayacağını da bildirdi.

Başbakan Zaev 30 Mayıs 2019'da yaptığı basın açıklamasında, “Boşaltılan görevlere yerleştirilecek isimlerle konuşmalar başlamıştır. Kabine değişikliğini Haziran ayının ortalarına doğru tamamlayabileceğimize inanıyorum” dedi.

Bunun dışında Zaev, yeniden yapılandırmayla ilgili hükûmet ortaklarından da fikir beklediğini duyurarak onlardan da benzer hamlelerde bulunmalarını talep etti.

http://qha.com.tr/haberler/kuzey-makedonya-nin-avrupa-atlantik-sureci-uskup-te-masaya-yatirildi/25485/