KTMM Üyesi Yüksel, Ukrayna Kültür Bakanlığı Kuruluna dahil edildi

KTMM Üyesi Yüksel, Ukrayna Kültür Bakanlığı Kuruluna dahil edildi

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2021 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2021 11:29
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar Milli Meclisi üyesi Gayana Yüksel, Ukrayna Kültür ve Enformasyon Politikası Bakanlığı Kurulu üyesi oldu. Yüksel, yeni görevinin, Kırım'ın yerli halkı Kırım Tatarlarının temsil organı Kırım Tatar Milli Meclisinin kültür ve enformasyon sahasındaki imkanlarını genişleteceğini kaydetti.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Üyesi ve Kırım Haber Ajansının kurucularından Gayana Yüksel, dün Ukrayna Kültür ve Enformasyon Politikası Bakanlığı Kurulu seçildiğini bildirdi. Yüksel, yeni görevinde Kırım Tatar halkının kültür ve geleneğini tanıtmak için faaliyet yürüteceğini bildirdi.

KTMM ÜYESİ GAYANA YÜKSEL'E UKRAYNA'DA YENİ GÖREV

Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Gayana Yüksel, Kırım Tatar Milli Meclisinin teklifi ile kurula dahil edildiğini belirtti. Yüksel, yeni görevinde; Kırım'ın tarihi geçmişini, Ukrain ve Kırım Tatar halklarının kültür ve geleneklerini incelemeye ve yaygınlaştırmaya, Kırım'ın kültürel mirasını korumaya, Ukrain ve Kırım Tatar sivil toplum teşkilatlarını desteklemeye yönelik çalışmalar yapacağını belirtti.

Kurul üyeliğinin, Kırım'ın yerli halkı Kırım Tatarlarının temsil organı Kırım Tatar Milli Meclisinin kültür ve enformasyon sahasındaki imkanlarını genişleteceğini kaydeden Yüksel, çalışmalarını, Kırım Tatar Milli Meclisi, Kırım ile doğrudan bağlantılı olan Ukrain ve Kırım Tatar kamu kuruluşları mensupları, uzmanlar, kültür ve sanat alanını temsil eden profesyoneller ile işbirliği içinde yürütmeyi planladığını ifade etti.