KTMM Başkanı Çubarov, Rusya'nın Kırım'daki yasa dışı seferberlik çalışmalarını değerlendirdi

KTMM Başkanı Çubarov, Rusya'nın seferberlik ilanını değerlendirdi

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2022 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2022 21:45
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna-Rusya Savaşı'nın 7. ayında Putin yönetiminin ortaya koyduğu kısmi seferberlik kararını, Kırım Haber Ajansına değerlendirdi. Rusya'nın Kırım'da yasa dışı bir şekilde askere alma çalışmaları yürüttüğünü dile getiren Çubarov, "Kırım'da seferberlik kapsamında toplanan kişilerin yüzde 80-90'ı Kırım Tatarları" açıklamasını yaptı.

Rusya açtığı savaşta büyük kayıplar verdikten sonra Ukrayna’ya gönderecek asker bulamadı ardından seferberlik ilan etmek zorunda kaldı. Seferberlik ilanı ardından Rus işgali altındaki Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde yönetimi yarımadada askere çağırma celpleri başlattı. Kırım’da dağıtılan celplerin yüzde 80’inin Kırım Tatarlarının adına çıkarıldığı bildiriliyor. Ayrıca Kırım Tatarlarının toplu olarak yaşadığı yerleşim yerlerine giriş çıkışların kapatıldığı aktarıldı.

"KIRIM'DA ASKERE ALINANLARIN YÜZDE 80-90'I KIRIM TATARI"

Rus işgali altındaki Kırım’ın sözde yönetimi Kremlin tarafından ilan edilen seferberliği, Kırım Tatar halkını yok etme aracı olarak kullanıyor. Putin’in ilan ettiği seferberlik kapsamında Kırım’da erkekler ve hatta kadınlar askerliğe alınmaya başladı. Yarımadada askerliğe çağrılanların çoğunun Kırım Tatarları olduğu ifade edildi. Bu kapsamda QHA'ya açıklama yapan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, şunları söyledi:

"Rusya, seferberlik ilan etti. Bu ilanı, Rusya tarafından işgal edilen Kırım'da da uygulanıyor. Son bir günde yüzlerce insanı Kırım'da zorla Rus ordusuna gönderiyorlar. Bu günlerce devam edecek. Kırım'da ne kadar erkeği Rus ordusuna aldılar şu an için bir bilgimiz yok. Ama bir günlük çalışmamız gösterdi ki, Kırım'da askere alınanların yüzde 80'i bazı yerlerde yüzde 90'ı Kırımlılardır, Kırım Tatarlarıdır. Şunu demek istiyorum ki, Rus işgalciler seferberliği kullanıp, Kırım Tatar erkeklerini öldürmek istiyorlar. Milletimiz şu anda çok büyük acı içinde. Rusya'nın bu yaptığı haksız seferberlik girişiminden milletimiz, Kırım Tatarları kurtulmanın yollarını arıyor. Ama bunun bir yolu yok desek yanlış olmaz. İnsanların bu seferberliği reddetmeleri gerekir"

Twitter is purging a lot of spam/scam accounts right now, so you may see your follower count drop