KTMM Başkanı Çubarov’dan Ukrayna Bağımsızlık Günü kutlaması

KTMM Başkanı Çubarov’dan Ukrayna Bağımsızlık Günü kutlaması

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2020 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2020 15:45
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov Ukrayna Bağımsızlığı Günü vesilesiyle kutlama mesajı yayımladı.

Ukrayna'nın bağımsızlık gününe ithafen mesaj yayımlayan KTMM Başkanı Çubarov, vermiş olduğu mesajda Ukrayna'nın toprak bütünlüğü vurgusu yaptı.

ÇUBAROV'DAN UKRAYNA'NIN BAĞIMSIZLIK GÜNÜNE ÖZEL MESAJ

Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Çubarov, “Ukrayna'nın bağımsızlığı, Kırım’ın yerli halkı olan Kırım Tatarlarının, Ukrayna’nın ayrılmaz bir parçası olan Kırım Yarımadası'nda kendi kaderini tayin hakkını yerine getirmesinin garantisidir” ifadelerini kullandı.

KIRIM VE DONBAS'TA YAŞAYANLARA DESTEK

KTMM Başkanı yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın bağımsızlığı için hayatını kaybedenleri onurlandırarak, günümüzde Ukrayna’nın doğusunda ülkenin bağımsızlığı koruyan askerlere teşekkürlerini sundu. Çubarov ayrıca, işgal altındaki Kırım ve Donetsk ile Lugansk bölgelerinde yaşayan Ukrayna vatandaşlarına da desteklerini bildirdi.

"UKRAYNA'YI KÖLELEŞTİRMEYE İZİN VERMEYECEK BİR ULUS OLUŞUYOR"

Refat Çubarov, Rus işgali altındaki Kırım'ı ve Ukrayna'nın doğusundaki Donbas’ta devam eden savaşı da hatırlatarak, “7 yıldır devam eden Rusya-Ukrayna savaşı, işgal altındaki Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol kenti dahil olmak üzere Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü yeniden tesis edecek ve hiçbir zaman Ukrayna’yı köleleştirmeye izin vermeyecek bir ulusu oluşturacak.” değerlendirmesinde bulundu.

UKRAYNA, BAĞIMSIZLIĞININ 29. YILINI KUTLUYOR

Bilindiği gibi Ukrayna, 24 Ağustos tarihinde bağımsızlığının 29. yılını kutluyor.

Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Parlamentosu 24 Ağustos 1991 tarihinde, Ukrayna’nın bağımsızlığını ilan eden belgeyi kabul etti ve 1 Aralık 1991 tarihinde düzenlenen referandumda Ukraynalıların yüzde 90’ı Ukrayna’nın bağımsızlığı için oy verdi.

Ukrayna, 2014 yılından beri Bağımsızlık Gününü Rus işgali şartlarında kutluyor. 2014 yılında Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’ni işgal eden Rusya ardından Ukrayna’nın doğusuna saldırdı ve Donetsk ile Lugansk illerinin bazı bölgelerini işgal etti.