KTMM Başkanı Çubarov’dan Kırımlı siyasi tutsaklara destek veren Ukrayna milletvekillerine teşekkür

KTMM Başkanı Çubarov’dan Kırımlı siyasi tutsaklara destek veren Ukrayna milletvekillerine teşekkür

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2022 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2022 18:47
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Parlamentosunda, bugün Kırımlı siyasi tutsaklara destek eylemi yapıldı. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, söz konusu eylemi organize eden ve destek veren tüm Ukrayna milletvekillerine teşekkür etti.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, bugün Ukrayna Parlamentosunda düzenlenen Kırımlı siyasi tutsaklara destek eylemini organize eden ve eyleme katılan tüm Ukrayna milletvekillerine minnettarlığını bildirdi. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Çubarov, “Ukrayna Parlamentosunda, bugün Kremlin esirleri; Kırım Tatarları ve Ukrainlere destek veren güçlü bir eylem düzenlendi. KTMM adına, bu çok önemli eyleme destek veren farklı parti milletvekillerine teşekkür ediyorum. Rus işgalcilere layık bir şekilde karşı koyan Kırım Tatar ve Ukrain halklarının cesur oğullarına ve kızlarına şan olsun.” ifadeleri kullandı.

Çoğunluğu Kırım Tatarlarından oluşan 121 Kırımlı siyasi tutsak, halen Rusya hapishanelerinde bulunuyor. Aralarında Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun da bulunduğu Ukrayna milletvekilleri, bugün parlamento kürsüsüne bu siyasi tutsakların isimlerinin ve Kırım Tatar tamgasının yer aldığı tişörtlerle çıktı.

SİYASİ TUTSAKLARA DESTEK EYLEMİ

Ukrayna Parlamentosunda Kırımlı siyasi tutsaklara destek eylemi yapıldı. Eylem çerçevesinde milletvekillerine siyasi tutsakların isimlerinin basıldığı tişörtler dağıtıldı. Parlamentoda konuşan Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov, Rusya’nın 120’den fazla Kırımlıyı siyasi nedenlerden ötürü alıkoyduğunu hatırlatarak, “Kıyiv veya başka bir yerde eylem düzenlerken siyasi tutsaklara onlar için mücadele ettiğimizi gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

https://www.youtube.com/watch?v=Bk0qJmzLTUQ&ab_channel=QHA-Q%C4%B1r%C4%B1mHaberAjans%C4%B1