KTMM Başkanı Çubarov, Birleşik Krallık'ın yeni Başbakanına seslendi

KTMM Başkanı Çubarov, Birleşik Krallık'ın yeni Başbakanına seslendi

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2019 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 16:17
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Birleşik Krallık'ın yeni Başbakanı Boris Johnson’un daha önce dile getirdiği Rusya hakkındaki düşüncelerini değiştirmeyeceği konusundaki umutlarını dile getirdi.

Facebook üzerinden açıklama yapan KTMM Başkanı Çubarov, 1 Mart 2018 tarihinde Johnson’la bir araya geldiklerini anlatırken, “Mustafa Aga (Kırımoğlu), ben, Kırım İnsan Hakları Grubu Koordinatörü Olga Skripnik, siyaset uzmanı Yuliya Tişçenko ve Kırım Tatar siyasetçi Arsen Cumadilov Boris Johnson’la yaptığımız bir buçuk saatlik görüşme sırasında ona işgal edilen Kırım'ın ve Kırım Tatar halkının durumunu anlattık.” diye belirtti.

Johnson’un daha sonra yaptığı açıklamalarda Ukrayna’ya destek sözü verdiğini ve Rusya’ya uygulanan yaptırımlarının güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdiğini hatırlatan Çubarov, “Maalesef tüm bunlar sadece sözde kaldı… Putin, Boris Johnson’ı şimdiden tebrik etmesine rağmen umarım Birleşik Krallık'ın yeni seçilmiş Başbakanı daha önce Kırım’ın yasa dışı işgali ve Rus askeri güçlerinin Ukrayna topraklarına girmesiyle ilgili defalarca dile getirdiği Putin hakkındaki kritik düşüncelerini değiştirmez. Sayın Birleşik Krallık Başbakanı bizi hayal kırıklığına uğratma.” ifadelerini kullandı.

Bilindiği üzere 23 Temmuz 2019'da Birleşik Krallık’ta eski Dışişleri Bakanı ve Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, iktidardaki Muhafazakar Parti’nin lideri olarak seçildi.