KTMM Başkan Yardımcısı Çiygöz: Kırım, Ukrayna için namustur

KTMM Başkan Yardımcısı Çiygöz: Kırım, Ukrayna için namustur

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2019 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:41
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna'da 21 Temmuz 2019'da gerçekleşecek parlamento seçimlerinde aday olan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz, QHA'ya verdiği mülakatta, "Bizde prensipler var ve biz bu prensiplere göre hareket edeceğiz" dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=uu2wl4Copuk

Ukrayna'nın bir önceki Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko önderliğinde kurulan Avrupa Dayanışması partisinden milletvekili adayı olan Ahtem Çiygöz, seçimlerin Ukrayna ve Kırım'ın geleceği açısından önemine vurgu yaptı.

"KIRIM'IN MÜCADELESİ, UKRAYNA'NIN NAMUSU MESELESİ"

Farklı partilerden Kırım Tatar adayların yer aldığı seçimlerin ardından oluacak parlamentoda Kırım Tatarlarının daha güçlü yer alacağına dikkat çeken Çiygöz, "Kırım Tatar milletvekilinin bulunduğu bir parti Kırım Tatarlarının hoşuna gitmeyeceği bir karar alırsa ne olur?" sorusuna, "Kırım'ın mücadelesi, Ukrayna'nın namusu meselesi. Kimin namussuzluğu öyle yetecek ki Kırım Tatarlarının, Kırım'ın geleceğini bizle konuşmadan çizmeye çalışacak? Böyle bir şey olmaz" yanıtını verdi.

Kırım'ın işgalcilerden arındırılması ve özgürleşmesi için çalışacaklarını belirten Çiygöz, seçim çalışmalarının da hareketli geçtiğini belirterek, Türkiye ve dünyadaki diğer Kırım Tatar diasporasına da mesaj gönderdi.