Kremlin'in eski esirlerinin kurduğu “Tutsakları Kurtarmak” platformu Kıyiv’de tanıtıldı

Rus yönetiminin yasa dışı olarak alıkoyduğu Ukrayna vatandaşı eski siyasi tutsaklar, “Tutsakları Kurtarmak” isimli bir platform oluşturdu. Bugün düzenlenen basın toplantısında platformunun amacı ve hedefleri tanıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2021 22:03
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2021 22:03
https://www.qha.com.tr/

Rus yönetiminin yasa dışı olarak alıkoyduğu Ukrayna vatandaşı eski siyasi tutsaklar, “Tutsakları Kurtarmak” isimli bir platform oluşturdu. Bugün düzenlenen basın toplantısında platformunun amacı ve hedefleri tanıtıldı.

Kıyiv İlahiyat Akademisinde bugün düzenlenen basın toplantısında “Tutsakları Kurtarmak” isimli bir platform tanıtıldı. Platform eski siyasi tutsaklar; Oleg Sentsov, Roman Suşçenko, Mıkola Karpyuk, Edem Bekirov, Pavlo Grib, Ahtem Çiygöz, Stanislav Aseyev, Oleksandr Kolçenko, Volodımır Baluh, Igor Kozlovskıy, Yevgen Panov, İlmi Ümerov, Mıkola Semena, İsmail Ramazanov, Oleksandr Şumkov, Igor Movenko ve Ukrayna Kahramanı Volodımır Jemçugov tarafından kuruldu. Platform kurucuları, çalışmalarını siyasi tutsaklarının kurtarılması konusunu uluslararası seviyeye taşımaya, Ukrayna yönetimle iş birliği kurmaya ve siyasi tutsakların ailelerine destek vermeye yoğunlaştıracaklarını belirtti.

"AMACIMIZ HER TUTSAK İÇİN ADALET"

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Bu platform, ülkede ve işgal altındaki topraklarda siyasi zulüm nedeniyle alıkonulan insanların haklarını korumak ve serbest bırakılmasını sağlamak amacıyla oluşturulan ve hiçbir partiye bağlı olmayan bir teşkilat. Amacımız her tutsak için adaleti sağlamaktır." denildi.

"ANA AMACIMIZ TOPRAKLARIMIZI İŞGALDEN KURTARMAK"

Etkinlik sırasında konuşan Ukrayna milletvekili, eski siyasi tutsak Ahtem Çiygöz, "Uluslararası örgüt ve devletimizin çabaları sayesinde serbest bırakıldığımız için şanslıyız. Bu platformu, bugün yüzlerce esirin düşman tarafından alıkonulduğunu hatırlatmak için oluşturduk. Siyasi tutsaklarının hikayelerini anlatan sivil örgütlere yardım etmeye ve onları uluslararası ortaklarımıza tanıtmaya hazırız. Ülkemizde savaşın devam ettiğini ve vatandaşlarımızın her gün hayatını kaybettiğini göstermek istiyoruz. Tüm siyasi tutsaklarının eve döneceğini göreceğimizden eminim fakat ana amacımız düşmanı yenmek ve topraklarımızı işgalden kurtarmaktır." dedi.