Kosova, FETÖ, PKK ve PYD'nin terör örgütü listesine dahil edilmesi için harekete geçti

Kosova’da Bölgesel Kalkınma Bakanı Enis Kervan, Kosova hükumetinin FETÖ, PKK ve PYD'nin terör örgütleri listesine dahil etmesi çağrısı yaptı. Mevcut Başbakan Avdullah Hoti ise Bakan Kervan’ın bu uyarılarının Kosova İstihbarat Ajansı’na (AKI) iletileceğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2021 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2021 10:44
https://www.qha.com.tr/

Kosova’da Bölgesel Kalkınma Bakanı Enis Kervan, Kosova hükumetinin FETÖ, PKK ve PYD'nin terör örgütleri listesine dahil etmesi çağrısı yaptı. Mevcut Başbakan Avdullah Hoti ise Bakan Kervan’ın bu uyarıların, Kosova İstihbarat Ajansına (AKI) iletileceğini bildirdi.

Kosova Geçici Hükumetinin 17 Şubat 2021 tarihinde yapılan toplantısında savunma ve güvenlik alanlarına ilişkin konular görüşüldü ve onaylandı. Dün gerçekleştirilen hükumet toplantısında ise Bölgesel Kalkınma Bakanı Enis Kervan, Kosova Hükumetinden FETÖ Terör Örgütü, PKK ve PYD'nin terör örgütleri listesine dahil edilmesi için çağrıda bulundu.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI TÜRKİYE İLE İŞBİRLİĞİNİ ARTTIRMALIYIZ"

Kosova hükumetinin Türk kökenli Bakanı Enis Kervan, bu terör örgütlerinin Kosova’ya da ciddi zararlar verilebileceğini söyleyerek şunları kaydetti:

"Terör örgütü DEAŞ'tan, şubelerinden ve diğerlerinden bahsedildiği noktada dünya çapında bilinen terör örgütlerinden bahsedilmiyor. PKK, PYD ve FETÖ. Bunlar, özellikle AB ve ABD listelerinde de bulunan PKK dahil olmak üzere ülkemize, Kosova'ya ciddi zararlar verebilir, bunu göz önünde bulundurmalıyız. Bu örgütlere karşı Türkiye ile iş birliğini mutlaka arttırmamız gerekiyor."

BAŞBAKAN HOTİ: İSTİHBARAT AJANSINA İLETİLECEK

Mevcut Başbakan Avdullah Hoti ise Bakan Kervan’ın bu önerilerinin Kosova İstihbarat Ajansı’na (AKI) iletileceğini bildirdi.Ayrıca Başbakan Hoti, istihbarat ve güvenlik politikalarının uluslararası partnerlerin koordinasyonunda sürdürüldüğünü ve onların politikaları ile uyumlu olduğunu belirtti.