Kosova'da koronavirüs salgınıyla mücadeleyi öngören kanun onaylandı

Kosova Meclisi, Kosova'da Kovid-19 Pandemisinin Önlenmesi ve Mücadele Edilmesi Kanunu’nu ikinci okunuşunun ardından onayladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2020 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2020 17:13
https://www.qha.com.tr/

Kosova Meclisi, Kosova'da Kovid-19 Pandemisinin Önlenmesi ve Mücadele Edilmesi Kanunu’nu ikinci okunuşunun ardından onayladı.

Söz konusu kanunun teklif edildikten beş ay sonra oy çokluğuyla kabul edildiği belirtildi.

Kanunun kabulüyle birlikte salgın yönetimiyle ile ilgili yasal adımların atılmasının mümkün kılınması ön görülüyor.

KOSOVA'DA SALGIN YÜZÜNDEN 40 BİN KİŞİ İŞSİZ KALDI!

Kosova Haber'in aktardığına göre Kosova Özel Sektör Bağımsız Sendikası Başkanı Yusuf Azemi, Kosova hükumeti tarafından tahsis edilen Acil Durum Paketi’nin kötüye kullanıldığını açıkladı.

Azemi, eski Maliye Bakanı Besnik Bislimi’nin de bu durumu itiraf ettiğini iddia etti. Sendika Başkanı konuyla ilgili olarak ayrımcılığın yaşandığını söyleyerek, "Acil durum paketi şirket sahiplerine gitti. Hem ilk turda hem de ikinci turda ödemeler durdu. Araçların işçilerin banka hesabına gitmesi veya devlet bütçesine iade edilmesi gerektiğini söyledik." dedi.

Ülkede 40 bin işçinin salgın sonucu işini kaybettiğini belirten Azemi, "40 bin işçi iş yerinden uzaklaştırıldı. Bu eğilim böyle devam ederse Eylül ayının başlarında işsiz kalanların sayısı 60 binin üzerine çıkacak" diye kaydetti.