Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor: Türkiye'de kaç kişide Omicron varyantı görüldü?

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor: Türkiye'deki Omicron varyantı vaka sayısı kaç?

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2021 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2021 10:17
https://www.qha.com.tr/

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanıyor. Omicron varyantı ana gündemiyle toplanan kurulda, son vaka tablosu, acil kullanım onayı aşamasındaki yerli aşı TURKOVAC ve koronavirüs ilacıyla ilgili çalışmalar ele alınacak.

Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün saat 17:30'da Türkiye'nin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak. Omciron varyantı ana gündemiyle toplanan kurul sonrası yazılı açıklama yapılacak. Diğer yandan toplantıda, son vaka tablosu, acil kullanım onayı aşamasındaki yerli aşı TURKOVAC ve koronavirüs ilacıyla ilgili çalışmalar değerlendirilecek.

TÜRKİYE'DE KAÇ KİŞİDE OMİCRON VARYANTI GÖRÜLDÜ?

Tüm dünya koronavirüsün mutasyona uğramış hali Omicron varyantı ile mücadelesi sürerken, Türkiye'nin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da 11 Aralık'ta Türkiye'de ilk Omicron kaynaklı vakanın görüldüğünü açıklayarak şunları kaydetti:

"Şu ana kadar 1’i İstanbul'da 5’i İzmir'de olmak üzere toplam 6 vakamız tespit edildi. Bu 6 vakanın hastane ihtiyacı olmadı. Son derece belirtileri hafif. Ayaktan takip edilen herhangi bir sorunu olmayan hastalar olduğunu söylemek istiyorum. Omicron varyantı ile ilgili vatandaşımız bu anlamda tedirgin olmasın."