Kızıl Meydan'da protesto düzenleyen Kırım Tatar aktivistler mahkemeye çıkarılacak

Kızıl Meydan'da protesto düzenleyen Kırım Tatar aktivistler mahkemeye çıkarılacak

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2019 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 16:12
https://www.qha.com.tr/

Rusya’nın başkenti Moskova’daki Kızıl Meydan’da, işgal edilen Kırım’da uygulanan baskıları protesto etmek ve siyasi tutsaklara destek vermek amacıyla eylem düzenleyen Kırım Tatar aktivistler 29 Temmuz 2019 tarihinde mahkemeye çıkarılacaklar.

Moskova’nın Taganskiy Bölge Mahkemesinde bir gün içinde 18 duruşma yapılacak.

İşgal edilen Kırım’ın Akmescit kentinde bugün düzenlenen Kırım Dayanışması sivil teşkilatı toplantısında Avukat Edem Semedlâyev, hakimin her bir duruşma için 10 dakikalık bir süre uygun gördüğünü belirtirken, “Hakime göre bir insan için dava dosyasını incelemek, kendi tutumunu savunmak ve iddia makamını dinlemek için 10 dakika yeterli bir süre.” dedi.

Moskova’ya geri dönen aktivistlerin Kırım’da yerli sözde polis şubelerine çağrılmaya başladığını da hatırlatan avukat, “Moskova’da haklarında tutanak tutulan kişiler Kırım’da da rahat bırakılmadı; evlerine gelen polis görevlileri onların yarımadaya nasıl geldiğini, duruşma hakkında nasıl haber aldıklarını, pankartları hazırlama konusunda kimden yardım aldıklarını soruyor.” diye bildirdi.

KIRIM TATARLARI 32 YIL SONRA YENİDEN KIZIL MEYDAN’DAYDI

Kızıl Meydan’da, işgal edilen Kırım’da uygulanan baskıları protesto etmek ve siyasi tutsaklara destek vermek amacıyla; 10 Temmuz 2019 tarihinde düzenlenen eylem esnasında Kırım Tatar aktivistler; Rus güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınmışlardı.

Eylemi gerçekleştiren Kırım Tatar aktivistler aynı zamanda, 32 yıl sonra bir ilki gerçekleştirmişlerdi. Çünkü Kırım Tatarları en son 1987 yılında vatanları Kırım’a dönebilmek için Kızıl Meydan’a çıkarak protesto gösterisi düzenlemişti.