Kıyiv'e ziyaret düzenleyen Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, Zelenskıy ile bir araya gelemedi

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2022 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2022 12:05
https://www.qha.com.tr/

Kıyiv'e ziyaret düzenleyen Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile görüşemedi. Bakan Baerbock, Fransız mevkidaşının programının iptal edilmesi nedeniyle kendi görüşme planının da iptal edildiğini açıkladı.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Ukrayna’ya düzenlediği iki günlük ziyaret sırasında Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile görüşme yapamadı. Baerbock, dün Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konu ile ilgili açıklama yaparak, “Fransız mevkidaşımla birlikte ziyaret gerçekleştirmeyi ve Cumhurbaşkanı ile görüşmeyi planlıyorduk. Fakat ziyaret planı değişti. Fransa tarafı bu planları biraz değiştirdiği için ben de görüşmelerimi ona göre düzenlemek zorunda kaldım.” dedi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba da Fransız tarafının programında yapılan değişikliklere rağmen Baerbock’a, Kıyiv’e geldiği için teşekkür ederek, bakanın 17 Ocak’ta düzenlediği Kıyiv ziyareti sırasında Zelenskıy ile görüştüğünü hatırlattı.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, 7-8 Şubat 2022 tarihleri arasında resmi ziyaretle Ukrayna’da bulunuyor.