Kırımoğlu ve Çubarov, Hollanda'nın Kıyiv Büyükelçisiyle Kırım'daki hak ihlallerini görüştü

Kırımoğlu ve Çubarov, Hollanda'nın Kıyiv Büyükelçisiyle Kırım'daki hak ihlallerini görüştü

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2020 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2020 11:46
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Hollanda’nın Kıyiv Büyükelçisi Jennes de Mol ile bir araya geldi. Görüşmede, işgal altındaki Kırım'daki hak ihlalleri ve siyasi tutsakların durumları ele alındı.

Kırımoğlu ve Çubarov, Hollanda’nın Kıyiv Büyükelçisi Jennes de Mol ile Rus işgali altındaki Kırım'da yaşanan insan hakları ihlalleri ve güncel gelişmeleri müzakere etti.

KIRIM'DAKİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİNE KARŞI ORTAK EYLEMLER

KTMM Başkanı Çubarov görüşmeye ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "İşgal edilen Kırım ve Kırım Tatar halkıyla ilgili en güncel olaylar, süreçler ve sorunlar hakkında uzun ve ayrıntılı bir konuşma yaptık. Siyasi tutsaklara ve onların ailelerine özellikle dikkat çekildi. Kırım’da insan haklarının korunmasına yönelik olası ortak eylemleri tartıştık." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Çubarov, görüşmenin ana gündem maddesinin, Kırım’ın işgalden kurtarılması ve Ukrayna toprak bütünlüğünün yeniden kazanılması konularının olduğunu kaydetti. KTMM Başkanı, görüşme sonunda karşılıklı çıkarları ilgilendiren tüm konularda Büyükelçilik ile KTMM arasında düzenli toplantılar ve istişareler düzenleme konusunda anlaşmaya varıldığını bildirdi.