Kırımoğlu, seçim çalışmalarına başladı

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2019 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:48
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, seçim kampanyasına başladı.

Kırımoğlu seçim kampanyası kapsamında Rus işgali altındaki Kırım’a yakın bölgeleri ziyaret ediyor. Seçim turuna Kırım Tatarlarının yoğun bir şekilde yaşadığı Cenişke (Geniçesk) bölgesinin Novoaleksiyivka kasabasından başlayan Kırımoğlu’na, Kırım Tatar Milli Meclis Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz de refakat etti.

Eski Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun Genel Başkanı olduğu Avrupa Dayanışması Partisiden aday olan Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu aday listesinde 6., Çiygöz ise 9. sırada bulunuyor.

https://www.youtube.com/watch?v=x7yz-N5fvoA https://qha.com.tr/multimedya/kirimoglu-kirim-tatarlarinin-ukrayna-parlamento-secimlerinde-nasil-yol-izleyeceklerini-anlatti/41811/

Bölgede yaşayan Kırım Tatarlarına hitaben bir konuşma yapan Kırımoğlu, Ukrayna Genel Seçimlerinde ilk kez böylesine farklı partilerden Kırım Tatar milletvekili adayının birbiriyle yarıştığına dikkat çekti. Kırımoğlu, ‘‘Birbirinden farklı partilerden adaylarımızın olması demokrasi kültürünün bir göstergesi. Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları ilk kez bize farklı bir görev görev yükledi. Eski Cumhurbaşkanı Poroşenko liderliğinde Ahtem Çiygöz ile bu kez muhalefetteyiz. Lakin, memleketimiz Kırım için atılan olumlu adımlara da destek olacağız’’  dedi.

KTMM BAŞKAN YARDIMCISI ÇİYGÖZ DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA KATILDI

Kırım Tatar Milli Meclis Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz de Kırım Tatarı seçmenlere hitaben bir konuşma gerçekleştirerek, bölgedeki seçim çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.