Kırımoğlu ile Çubarov, Avusturya, Çekya ve Slovakya dışişleri bakanlarıyla görüştü

Kırımoğlu ile Çubarov, Avusturya, Çekya ve Slovakya dışişleri bakanlarıyla görüştü

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2022 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2022 18:41
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Avusturya, Çekya ve Slovakya Dışişleri Bakanları ile görüştü. Görüşmede, Rus işgali altında bulunan Kırım’ın ve Kırım Tatar halkının durumu ele alındı.

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, bugün Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavský, Avusturya Avrupa, Entegrasyon ve Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Slovakya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Ivan Korcok  ile bir araya geldi. Görüşme, Slovakya’nın Kıyiv Büyükelçiliğinde gerçekleşti. Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu sosyal medyada yaptığı açıklamada, görüşmede işgal altında bulunan Kırım’daki durum, işgalci yönetimin Kırım Tatar halkına uyguladığı baskılar, son dönemde Kırım Tatar ve Ukrainlere karşı uygulanan baskıların artması konuları ele alındı.

KIRIM TATAR LİDERLER, AVUSTURYA, ÇEKYA VE SLOVAKYA DIŞİŞLERİ BAKANLARIYLA GÖRÜŞTÜ 

Bununla birlikte taraflar, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı artan askeri saldırganlık tehdidine karşı etkili yanıtlar olabilecek önlemler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede, Kırımoğlu ve Çubarov, Rusya ile Batı arasında yapılan tüm görüşmelerde, Kırım’ın işgalden kurtarılması konusunun Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün geri kazanılması sürecinin bir parçası olarak gündeme getirilmesi gerektiğine dikkat çekti.