Kırımoğlu: Bu Zelenskiy'in cevabı değil

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2019 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2019 12:58
https://www.qha.com.tr/
http://qha.com.tr/haberler/kirimoglu-ndan-zelenskiy-e-kirim-la-ilgili-5-kritik-soru/19848/

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, daha önce Vladimir Zelenskiy’e sorduğu beş kritik soruya Ukrayna Cumhurbaşkanı adayı Vladimir Zelenskiy’in kurmaylarının yayınladığı cevabı değerlendirdi.

5. Kanal televizyon kanalında yayınlanan bir programa konuk olarak katılan Kırımoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Açıkçası bu Zelenskiy’in cevabı değil. Çünkü kurmaylar geçici bir şey olabilir; yarın o : 'Hiçbir şey bilmiyorum, kurmaylarım da yok, onları kovdum' diyebilir. Bu yüzden cevapları Zelenskiy’den duymak isterdim." dedi.

Zelenskiy’e beş soru sorduğuna ve soruların sadece Kırım’la ilgili olmadığına dikkat çeken Kırımoğlu, “Barış sağlamak ve Rusya Federasyonu ile iyi komşuluk ilişkileri kurmak için mümkün olan her türlü çabayı göstereceğinizi söylediniz. Rusya Federasyonu’na saldırmadığımız, onun topraklarını işgal etmediğimiz, Rusya’ya  hangi yolu izlemesi gerektiği konusunda görüş dayatmadığınız için, Rusya Federasyonu ile barışı sağlamak için hangi konularda taviz vermeye hazır olduğunuzu bilmek istiyorum? Örneğin bu tavizler arasında, Kırım’ın işgalinin ve Ukrayna’nın bir parçası olsalar da sözde Donetsk ile Lugansk Cumhuriyetlerinin tanınması da dahil mi?” sorusunu hatırlattı.

Ayrıca Kırımoğlu Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin statüsünün değiştirilmesi ile ilgi soru sorduğunu ancak bu konuda da net bir cevap alamadığını ifade etti.

Bilindiği üzere, Ukrayna Cumhurbaşkanı adayı Vladimir Zelenskiy'in kurmayları Kırım Tatar milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun Zelenskiy'e yönelttiği beş soruya cevap vermişti.

http://qha.com.tr/haberler/zelenskiy-kirimoglu-nun-kirim-hakkindaki-sorularina-cevap-verdi/20767/