Kırım Üniversitesi’nde Türk Öğrenciler Birliği kuruldu

Gelecek yılda başka milletlere ait öğrenci birliklerinin kurulması planlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2015 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2015 12:46
https://www.qha.com.tr/

Kırım Federal Üniversitesi yönetimi, üniversitede Türkiye’den gelen öğrencilerin Milli Kültür Birliği'nin kurulduğunu açıkladı. Kırım Federal Üniversitesi’nin medya merkezinin bildirdiğine göre, bahse konu olan Birlik, üniversitenin uluslararası faaliyet bölümüne bağlı olacak.

Üniversitenin uluslararası faaliyet ve enformasyon politikadan sorumlu Rektör Yardımcısı Sergey Yurçenko, milletlerarası ilişkiler konusunun günümüzde Rusya’da ve özellikle Kırım’da çok önemli ve güncel olduğunu ifade etti.

Yurçenko, “Bizim bölgede 175 milletin mensupları yaşıyor. Rus-Türk ilişkilerin çok zor olmasına rağmen bu durum, bilim alanına hiçbir şekilde yansımamalı ve eğitim sürecini etkilememeli. Kırım Federal Üniversitesi’nde yaklaşık 3 bin yabancı olmak üzere toplam 35 bin öğrenci okuyor. Faaliyetimizi, sayı, din, kültür ve yaşam tarzına bakmadan milletlerin eşitlik esasına dayanarak gerçekleştirmeliyiz” dedi.

Türk Öğrenciler Birliği’nin dışında başka milletlerin birliklerinin de kurulacağını söyleyen Yurçenko, başka milli kültür birliklerinin kurulmasının 2016 yılının Ocak ayında planlandığını ifade etti.

24 Kasım, Rusya'ya ait SU 24 savaş uçağı Hatay, Yayladağı yakınlarında Türk hava sahasını ihlal ettiği için angajman kuralları çerçevesinde Türk jetleri tarafından düşürüldü. Bu olaydan sonra meydana gelen Türkiye-Rusya krizi nedeniyle Kırım Rus yönetimi, Türkiye'ye yönelik yaptırımlar uyguladığını ve Türkiye ile yapılan tüm anlaşmalara son verildiğini açıklarken, Kırım’da çalışan Türkiye vatandaşlarına baskı uygulamaya başladı. Kırım'da Türk işadamlarına ait şirketlerde çeşitli bahanelerle denetimler başlarken, işyerleri kapatılıyor, Türkiye vatandaşları ise yarımadayı terk etmek zorunda bırakılıyor.

Ancak, 9 Aralık tarihinde Kırım Federal Üniversitesinin Uluslararası Faaliyet ve Enformasyon Politika Bölümü Başkanı Aleksandr Formançuk, söz konusu üniversitede eğitim gören Türk öğrencilerin okumaya devam edeceğini açıklamıştı.