Kırım Tatarlarından Ukrayna ordusunda savaşan Azerbaycan Türkü askerlere destek

Kırım Tatarlarından Ukrayna ordusu için savaşan Azerbaycan Türkü askerlere destek

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2022 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2022 16:34
https://www.qha.com.tr/

Avrupa’da yaşayan Kırım Tatarları, Ukrayna ordusunda savaşan Azerbaycan Türkü askerlere kışlık kıyafet yardımında bulundu.

Ukrayna’daki Azerbaycan diasporası temsilcisi Yalçın Kahramanoğlu, Avrupa’da yaşayan Kırım Tatarlarının Ukrayna ordusunda savaşan Azerbaycan asıllı askerler için kışlık kıyafet ve üniforma yardımında bulunduğunu bildirdi. Kahramanoğlu yaptığı açıklamada, “Bugün biz Azerbaycan Türkü asıllı askerlerine kışlık üniforma yardımında bulunuyoruz. Bu kıyafet yardımı Lilya Hanım Kırımlı koordinasyonuyla Avrupa’daki Kırım Tatarları tarafından gönderildi.” dedi.

"UKRAYNA HALKI TERÖRE RAĞMEN AYAKTA KALMAYA DEVAM EDİYOR"

Ukrayna ordusunun topraklarını işgalden kurtarmaya devam ederken işgalci Rusya’nın sivil yerleşim yerleri ve sivil altyapıyı bombaladığını belirten Kahramanoğlu, “Bugün Rus işgal güçleri Kremlin’in emriyle Ukrayna kentlerini bombalayarak yok ediyor. Ukrayna halkının iradesini kırmaya çalışıyorlar. Ancak cesur Ukrayna halkı bu teröre rağmen ayakta kalmaya devam ediyor. Bu terör sona yaklaşıyor, zamanları azalıyor. Bu yüzden halkın iradesini kırmak ve onlara karşı çıkan insanların hayatını zorlaştırmaya çalışıyorlar. Ama biz kazanacağız. Zafer bizim olacak. Yaşasın Ukrayna! Yaşasın Azerbaycan! Yaşasın Kırım Tatar halkı!” ifadelerini kullandı.

https://qha.com.tr/multimedya/azerbaycan-diaspora-temsilcisi-yalcin-kahramanoglu-rusya-nin-zayiflamasi-kirim-i-azerbaycan-i-ve-tum-turk-devletleri-rahatlatacak/429368/