Kırım Tatarları 32 yıl sonra yeniden Kızıl Meydan'da!

Kırım Tatarları 32 yıl sonra yeniden Kızıl Meydan'da!

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2019 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:36
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Moskova’daki Kızıl Meydan'da, Rus işgali altındaki Kırım’da Kırım Tatarlarına karşı yapılan baskıları protesto etmek için, eylem düzenleyen siyasi tutsakların yakınlarına teşekkür etti.

REFAT ÇUBAROV: BU BİZE RUS İMPARATORLUĞUNUN YIKILIŞININ YAKIN OLDUĞUNU GÖSTERİYOR

KTMM Başkanı Refat Çubarov, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Kırım Tatarlarının en son vatana dönebilmek için 1987 yılında Kızıl Meydan'da eylem düzenlediğini hatırlatarak, “32 yıl sonra Kırım Tatarları yine Kızıl Meydan'da. Bu bize halkın boyun eğmediği, onurunu kaybetmediği ve mücadeleye yeniden hazır olduğunu gösteriyor. Bu bize, Rus imparatorluğunun yıkılışının yakın olduğunu gösteriyor. 1987’de Kırım Tatarları, Kızıl Meydan'a çıktığı zaman böyle olmuş ve dört yıl sonra Sovyetler Birliği dağılmıştı. Rusya’da dağılacak. Kırım’ı geri alacağız, Kırım Tatar halkı ise işgalcilerden kurtarılacak.” ifadelerini kullandı.

MOSKOVA'DA PROTESTO YAPAN KIRIM TATARLARI ALIKONULDU

Bilindiği gibi, Rusya’nın başkenti Moskova’daki Kızıl Meydan'da bugün saat 11.00'da, işgal edilen Kırım’da uygulanan baskıları protesto etmek ve siyasi tutsaklara destek vermek amacıyla bir grup Kırım Tatar aktivist tarafından eylem düzenlendi. Rus polisi eylem düzenleyen 7 Kırım Tatarını alıkoydu.