Kırım Tatar Milli Bayrak Günü’ne özel düzenlenen Uluslararası Satranç Turnuvası ödülleri, sahiplerini buldu

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2022 00:34
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2022 00:34
https://www.qha.com.tr/

Genç Tatar ve Kırım Derneği Genel Merkezinin katkılarıyla, Kırım Tatar Milli Bayrak Günü’ne özel Uluslararası Satranç Turnuvası düzenlendi. 25-26 Haziran 2022’de gerçekleştirilen ödüllü turnuvanın sonuçları açıklandı.

Genç Tatar, 26 Haziran Kırım Tatar Milli Bayrak Günü dolayısıyla Uluslararası Satranç Turnuvası düzenledi. Genç Tatar organizatörlüğünde Kırım Derneği Genel Merkezinin destekleriyle düzenlenen Kırım Tatar Milli Bayrak Günü Uluslararası Satranç Turnuvası Haziran ayı klasman maçları ve final maçlarının oynanması ile birlikte tamamlandı. Ödüllü turnuvanın kazanan isimleri belli oldu. Genç Tatar’ın söz konusu etkinliğe dair QHA’ya aktardığı bilgiye göre turnuvaya kayıt için müracaat eden toplam 77 kişi oldu. Kayıtlar, Türkiye, Ukrayna, Rusya, Amerika Birleşik Devletleri, Polonya, Hollanda, Türkmenistan ve Hindistan’dan yapıldı. Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Müftü Ayder Rüstemov da kayıt yaptıranlar arasında yer aldı. Bununla birlikte Ukrayna ve Kırım’da satranç şampiyonlukları bulunan ve FIDE uluslararası lisansa sahip Kırım Tatarı profesyonel satranç oyuncusu bir öğrenci de turnuvada yarıştı.

Bunun yanı sıra satranç hocası olarak görev yapmakta olan ve FIDE uluslararası lisansa sahip Türkiye'deki üniversitelerden bir akademisyen de satranç turnuvasına katıldı ve final maçlarında yarıştı.

Söz konusu 77 kayıt arasında amatör ve profesyonel sporcular bulunuyor. Ulusal olarak profesyonel anlamda satranç lisansına sahip yarışmacılar ile birlikte FIDE olacak şekilde uluslararası lisansa sahip sporcular da var ve bunların üçü unvana sahip:

"International Master (IM)-Uluslararası Usta": 1 sporcu (Türkmenistan) 

"FIDE Master (FM)-FIDE Ustası": 2 sporcu (Hindistan, Rusya)

Bu ustalar hem klasman hem de final maçlarını oynadı.

12 YARIŞMACI FİNALE KALDI

77 kayıt arasında 56 katılımcı klasman maçlarına katılım göstererek maçları oynadı. Final maçlarına ise klasman maçlarına katılan 56 yarışmacıdan (yüzde 20'si) 12 katılımcı finale katılmaya hak kazandı. Final maçları esnasında bir yarışmacının diskalifiye edilmesi sebebiyle final maçları 11 yarışmacı ile oynandı.

Klasman maçlarında yarışan sporcuların ülkeleri: Ukrayna, Hindistan, Hollanda, Türkiye, Rusya, Ukrayna, Türkmenistan

Final maçlarında yarışan sporcuların ülkeleri: Türkiye, Hindistan, Hollanda

Turnuva maçları Genç Tatar sosyal medya hesaplarında canlı olarak yayınlandı. Final maçları aynı zamanda Youtube üzerinden de yayınlandı.

Turnuva sıralamasında ilk beşe girerek derece elde eden yarışmacılara para ödülü verilecekti.

İlk beş derece ile birlikte final sıralaması şu şekilde:

1. Hindistan

2. Türkiye

3. Hindistan

4. Hindistan

5. Türkiye

6. Hollanda

7. Türkiye

8. Türkiye

9. Türkiye

10. Türkiye

11. Türkiye

Klasman maçlarının canlı yayın kaydını izlemek için tıklayınız: https://fb.watch/dWZax0k6f4/

Final maçları canlı yayın kaydını izlemek için tıklayınız:

Facebook: https://fb.watch/dWZdmb_Hbe/

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=y0f2b_lhDjo