Kırım kıyılarında vahşet: Yunusları öldüren işgalcilerin tatbikatı mı?

Rus işgalinin yarattığı koşullar Kırım yarımadasının ekosistemine zarar vermeyi sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2019 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 18:09
https://www.qha.com.tr/

Rus işgalinin yarattığı koşullar Kırım yarımadasının ekosistemine zarar vermeyi sürdürüyor.

Sevastopolskaya Gazeta gazetesinin belirttiğine göre Rusya tarafından işgal edilen Akyar'ın (Sivastopol) Kaça köyünün kıyısına 15’i yavru olmak üzere toplam 18 ölü yunus balığı sahile vurdu.

Köy ahalisi balıkların vücutlarında kesik izlerinin olduğunu söylediğinden ilk başta yunus balıklarının bir teknenin pervanesi altına girdiği düşünüldü. Ancak daha sonra kıyıdan iki kilometrelik mesafede bulunan ve yunusların göçünü engelleyen istiridye midye çiftliği ile ilgili söylentiler de ortaya çıktı.

Köy sakinlerinden biri konuyla ilgili olarak, "Biyologların gelmesini ve istiridye midye çiftliği ile ilgili fikirlerimizi yalanlamalarını istiyoruz. Ancak şimdilik yunuslara zarar verdiğinden eminiz" diye kaydetti. Midye çiftliği sahibi Sergey Tatko ise olayla ilgisi olmadığını kaydederek bu tarz çiftliklerde herhangi bir ağ, ip veya metal nesneler kullanılmadığını söyledi. Tatko yunusların ölümünün sebebinin ağlarını açan balıkçılar veya tam bu bölgede eğitim düzenleyen Rus askerler olabileceğini kaydetti.

“Sevastopolskaya Gazeta” önemli bir detay daha kaydetti. Kaça köyü sakinleri belediye tarafından yunusların ölü bedenlerinin temizlenmediğini bildirerek sözde yönetimin bedenleri açık sulara sürükleyecek büyük fırtınayı beklediğini düşünüyor.