Kırım İnciri edebiyat yarışmasının finalistleri belli oldu

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de faaliyet gösteren Kırım Evi Kültür Merkezi, şair, yazar ve çevirmenlere yönelik düzenlenen “Kırım İnciri” isimli yarışmanın finalistlerini ilan etti.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2022 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2022 17:24
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de faaliyet gösteren Kırım Evi Kültür Merkezi, şair, yazar ve çevirmenlere yönelik düzenlenen “Kırım İnciri” isimli yarışmanın finalistlerini ilan etti.

"Kırım İnciri" yarışmasının finalistleri ilan edildi. Ukrayna Enstitüsü genel müdür yardımcısı,"Kırım İnciri"nin kurucusu Alim Aliyev, söz konusu yarışmanın finalistleri ile ilgili listeyi sosyal medya hesabından açıkladı. İlki Ekim 2018’de gerçekleşen Kırım İnciri Yarışması, Kırım Tatar dili ve edebiyatının gelişimini desteklemeyi, Ukrayna edebiyatında Kırım ve Kırım Tatarları temasını aktüelleştirmeyi, iki kültürün daha derin şekilde öğrenilmesi için karşılıklı çevirilerin ortaya çıkışını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Kırım İnciri'nin kurucusu Alim Aliyev, yarışmanın, Ukrain dilinde Kırım hakkında düz yazı (nesir), Kırım Tatar dilinde düz yazı (konu kısıtlaması yok), Ukrain dilinde Kırım hakkında şiir, konu kısıtlaması olmaksızın Kırım Tatar dilinde şiir, çocuk edebiyatı ve çocuklar için Ukrain dilinde Kırım hakkında düz yazı veya konu kısıtlaması olmaksızın Kırım Tatar dilinde ve edebi eserin Kırım Tatarcadan Ukrainceye veya Ukrainceden Kırım Tatarcaya çevirisi olmak üzere 6 dalda yapıldığı bildirdi.

Bu kategoriye göre, 12 Temmuz 2022'de yapılan duyuruya göre yarışmanın finalistleri şöyle:

Ukraince düz yazı (nesir) kategorisindeki finalistler:İgor Darovskiy Nariman Celal Yulia İlyuha Olena MakarçukLeyla Rüstem kızı Bekirova

Kırım Tatarca düz yazı (nesir) kategorisindeki finalistler:Hadice VelişayevaDilyaver Zinedinov Server Mustafayev

Ukraince şiir kategorisindeki finalistler:Katerina Boyko Saşko Kulçitskiy İgor Mitrov, Mikita Rijih Valeriya Sergeeva

Kırım Tatarca şiir kategorisindeki finalistler:Asan Ahtem Seyit Yahya Kazakov Volodimir Knir Zulbiye Sattarova

Çocuk edebiyatı kategorisindeki finalistler:Dilyara İbragimova, Susanna Cemileva Liliya MuratovaZulbiye Sattarova

Ukrainceden Kırım Tatarcaya çeviri finalistleri:Elnara BatirovaAyşe Cemileva

Kırım Tatarcasından Ukrainceye çevriri finalistleri:Aşık Umer Inesa Dolennik