Kırım’ın sözde Müftüsü'nden Ortodoks Manastırına bir milyon ruble bağış!

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2019 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2019 14:35
https://www.qha.com.tr/

İşgal edilen Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde müftüsü, işgalciler tarafından Bahçesaray bölgesinde inşa edilecek Ortodoks Erkek Manastırı için bir milyon ruble bağış yaptı.

Kırım’ın sözde Müftüsü Emirali Ablayev'in, "Kırım Müftülüğü" adına Bahçesaray bölgesi Tavbadrak (Skalistoye) köyünde Ortodoks Erkek Manastırı’nın inşaatı için 1 milyon ruble (yaklaşık 20.000 Amerikan doları ya da 120.000 Türk lirası) bağış yaptığı öğrenildi.

SÖZDE MÜFTÜLÜK GÖRMEZDEN GELSE DE SİYASİ TUTSAKLARIN ÇOCUKLARINA YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

Kırım'da daha bir hafta önce 26 Kırım Tatarı, işgalci FSB güçleri tarafından arama gerçekleştirilerek tutuklanmıştı. İşgalcilerin elinde onlarca Kırım Tatarı siyasi tutsak olarak tutulurken 166'dan fazla Kırım Tatar çocuğu da babasız kalmıştı. Kırım'ın sözde müftüsünün, siyasi tutsakların çocuklarıyla ilgili her hangi bir faaliyette bulunmayıp, kurulacak Ortodoks Erkek Manastırı'na bağışta bulunması dikkat çekti.

http://qha.com.tr/kryim-tataryi/kirim-da-toplu-baskin-isgalci-gucler-kirim-tatarlarini-darp-etti/12037/

Kırım Tatar gazeteci Şevket Namatullayev'in başlattığı, işgal edilen Kırım’da 27 Mart günü tutuklanan Kırım Tatar aktivistlerin çocuklarına yönelik yardım kampanyası ise hız kesmeden devam ediyor. Namatullayev, "Bizim Balalar Fonu"na yardımların şimdiden 150 bin grivna'ya ulaştığını bildirdi.

http://qha.com.tr/haberler/tutuklu-kirim-tatar-aktivistlerin-cocuklari-icin-yaklasik-150-bin-grivna-toplandi/15732/ KIRIM'DA İŞBİRLİKÇİLER DE ZULME ORTAK OLUYOR

Kırım Tatarlarına yönelik sistematik baskıları arttıran Rus işgalcilerin elinde “korku yarımadası”na dönüşen Kırım’da işbirlikçiler de zulme ortak oluyor.

Çin’in "eğitim merkezi" olarak dünyaya lanse ettiği Doğu Türkistan’daki toplama kamplarındaki işkence ve zulüm gündeme gelmeye devam ederken, Rus işgali altında bulunan Kırım’da “Hizb-ut Tahrir örgütü yandaşları için rehabilitasyon merkezlerinin” açılmasının planlandığı bildirilmişti.

http://qha.com.tr/haberler/once-dogu-turkistan-simdi-kirim-rus-isgalciler-yarimadada-toplama-kamplari-mi-acacak/15398/

Kırım'daki işbirlikçilerin "rehabilitasyon merkezleri" söylemleri, Çin'in sistematik baskı ve asimilasyon politikasının bir sonucu olan toplama kamplarını andırıyor.

Kırım'da işgalcilerin Kırım Tatarlarına baskıları, 166'dan fazla çocuğun babasız kalması ve yarımadada çeşitli insan hakları ihlalleri devam ederken, sözde müftülüğün tüm bu yaşananları görmezden gelerek Ortodoks Manastırına bağış yapması tepki çekeceğe benziyor.