Kırım Derneği Genel Merkezinin gençlere özel programında Şefika Gaspıralı konuşuldu

Kırım Derneği Genel Merkezinin organizasyonunda 11-17 yaş arası gençler için “Söz Gençlerin-Zemanevi Sohbetler Serisi” isimli programın ikincisi düzenlendi. Zoom üzerinden gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı olarak katılım sağlayan Cemre Yüksel, “Şefika Gaspıralı”nın hayatını anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2021 23:03
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2021 23:03
https://www.qha.com.tr/

Kırım Derneği Genel Merkezinin organizasyonunda 11-17 yaş arası gençler için “Söz Gençlerin-Zemanevi Sohbetler Serisi” isimli programın ikincisi düzenlendi. Zoom üzerinden gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı olarak katılım sağlayan Cemre Yüksel, “Şefika Gaspıralı”nın hayatını anlattı.

Kırım Derneği Genel Merkezi, 11-17 yaş arası gençlere Kırım sevgisini aşılamak için bugün saat 21.00’de “Söz Gençlerin-Zemanevi Sohbetler Serisi” etkinliğinin ikincisini gerçekleştirdi. Etkinlik videokonferans şeklinde düzenlendi.

CEMRE YÜKSEL, ŞEFİKA GASPIRALI'YI ANLATTI

Etkinliğin ikinci haftasında, konuşmacı Cemre Yüksel, Türk kültürel ve siyasi uyanışın önderlerinden olan düşünür, yayıncı, eğitimci, politikacı ve reformcu İsmail Gaspıralı'nın kızı, Türk Kadın Hareketi'nin öncülerinden, ilk kadın dergisi Alem-i Nisvan'ın (Kadınlar Dünyası) baş editörü ve yayıncısı Şefika Gaspıralı'nın hayatını anlattı.