Kırım’daki çocukları silaha alıştıran işgalci yetkiliye suçlama yöneltildi

Kırım’daki çocukları silaha alıştıran işgalci yetkiliye suçlama yöneltildi

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2021 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2021 11:33
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) şehri Savcılığı, işgal edilen Kırım’da savaş propagandasına devam ederek çocukları ve gençleri silaha alıştıran işgalci yetkililerin, yasal olarak cezalandırmasını sağlamak için çalışmalar yürütüyor. Savcılıktan yapılan açıklamada, Rusya Savunma Bakanlığının girişimiyle kurulan Yunarmiya (Genç Ordu) hareketinin Akyar (Sivastopol) Ofisi Başkanına suçlama yönelttiği duyuruldu.

Ukrayna’ya bağlı Kırım Savcılığı, Rus işgali altındaki Kırım’da yaşayan çocukları silaha alıştıran Yunarmiya (Genç Ordu) hareketinin Akyar (Sivastopol) Ofisi Başkanına suçlama yöneltti. Kırım’da çocuklara savaş propagandasını yapan işgalci yetkili, "savaş yasalarını ve adetlerini ihlal etmekle" suçlanıyor. Savcılıktan dün yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Ön soruşturma sırasında, sanığın Rusya Kırım’ı işgal ettikten sonra, 2016 yılında, okul çağındaki çocuklara temel askeri eğitim vererek onları daha sonraki Rusya Silahlı Kuvvetlerinde ve diğer kolluk kuvvetlerindeki hizmete hazırlamak amacıyla Akyar’daki Yunarmiya (Genç Ordu) Ofisininin başına geçtiği tespit edildi."

Yapılan açıklamada, sivil nüfusun gönüllü olarak orduya girmesini sağlamayı amaçlayan propagandanın 1949 Savaş Zamanında Sivillerin Korunmasına İlişkin Sözleşmenin 51. maddesiyle yasaklandığı için sanığın faaliyetlerinin savaş yasalarını ve adetlerini ihlal ettiğini aktarıldı.

PUTİN TEKRAR KURMUŞTU

Bilindiği gibi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Soğuk Savaş’tan kalma Yunarmiya’yı yeniden hayata döndürmüş, "Genç Ordu" anlamına gelen Yunarmiya’nın ilk üyeleri, eğitimlerine 2016 yılında Yaroslavl kentinde başlamıştı.

NAZİ ALMANYASI’NA BENZİYOR!

18 yaşından küçük olmalarına rağmen çocuklara askerler gibi üniforma giydiren bu organizasyona özellikle sosyal medyada büyük tepki yağmıştı. Rusya’nın bu hamlesinin bir dönem Nazi rejimi altındaki Almanya’yı anımsattığına vurgu yapılırken Yunarmiya’nın ‘Hitler Gençliği’ne benzediği belirtilmişti.