Kırım'da sözde seçimler: Ukrayna yaptırım listesini genişletti

Kırım'da sözde seçimler: Ukrayna yaptırım listesini genişletti

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2021 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2021 12:46
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi, işgal altındaki Kırım’da yasa dışı olarak yapılan Rusya Devlet Duması seçimlerini organize ve düzenleme sürecinde yer alan 237 kişiye karşı yaptırım uygulama kararı aldı.

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, Rusya Devlet Duması seçimlerinin işgal altındaki Kırım’da düzenleme sürecine katılan ve Donbas sakinlerinin bu seçimlerde oy kullanmasını sağlayan bir dizi kişiye karşı yaptırım uygulama kararı alındığını duyurdu. 15 Ekim 2021’de düzenlenen Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi toplantısından sonra açıklamalarda bulunan Danilov, yaptırım listesine 237 kişinin eklendiğini belirtti.

UKRAYNA'DAN KIRIM'DAKİ SÖZDE SEÇİMLERE YAPTIRIM KARARI

Bunun dışında Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi toplantısında, Rusya merkezli Mere market zincirine karşı yaptırım uygulama kararı alındı. Ayrıca toplantıda ülkenin savunma planı kabul edildi. Ukrayna daha önce işgal altındaki Kırım’da yasa dışı olarak düzenlenen Rusya Devlet Duması seçimlerini organize eden 95 kişiye karşı yaptırım uygulama kararı almıştı.