Kırım'da koronavirüs salgını: İşgalci yönetim, kısıtlamaları kaldırmaya hazırlanıyor

Kırım'da koronavirüs salgını: İşgalci yönetim, kısıtlamaları kaldırmaya hazırlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2021 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2021 15:38
https://www.qha.com.tr/

Rus işgali altındaki Kırım’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) günlük vaka sayısındaki artış devam ediyor. İşgalci yönetim salgın çerçevesinde uygulanmaya başlayan kısıtlamaların tümünü mart ayında kaldırmayı planlıyor.

Kırım’ın işgalci yönetiminden bugün yapılan açıklamaya göre, yarımadada son bir günde 89’u Akyar’da (Sivastopol) olmak üzere toplamda 236 yeni koronavirüs vakası tespit edildi ve 4’ü Akyar’da olmak üzere toplamda 10 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

TOPLAM VAKA SAYISI 44 BİNİ AŞTI

Öte yandan işgalcilerin açıkladığı istatistiklere göre, salgının başından bu yana Kırım’da toplamda 44 bin 482 Kovid-19 vakası tespit edildi. Salgının başından bu yana bin 261 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

İŞGALCİ YÖNETİM KISITLAMALARI KALDIRMAYI DÜŞÜNÜYOR

Öte yandan işgalci yönetimin bugün düzenlediği toplantıda konuşan Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov, yarımadadaki epidemiyolojik durumu “olumlu” olarak değerlendirirken, “Salgın dinamiği şimdiki gibi olumlu kalmaya devam ederse şu an bazı alanları kapsayan kısıtlamaları 1 Mart’a kadar kaldırırız. Buna toplu eğlence etkinlikleri organize eden işletmeler de dahil.” dedi.

KIRIM’DAKİ GERÇEK VERİLER GİZLENİYOR!

Hatırlanacağı üzere insan hakları savunucuları, Kırım’da işgalcilerin açıkladığı koronavirüs vaka sayısının gerçeği yansıtmadığını ve gerçek vaka sayısının resmi verilerin çok üzerinde olduğunu ifade ediyor.

İLAÇ YETERSİZLİĞİ YAŞANIYOR

Ayrıca sivil toplum aktivistleri, sosyal medyada yaptıkları açıklamalarda, koronavirüse yakalanan kişilerin sayısının her geçen gün arttığını, Kırım’daki tüm hastanelerin dolu olduğu ve hastalar için ilaç eksikliğinin yaşandığını duyurdu. Aktivistler ayrıca işgalcilerin Kovid-19 nedeniyle vefat edenlerin gerçek sayısını gizlediğine dikkat çekiyor.